flavonoid

maj252020

Një flavonoid natyral mund të jetë arma e duhur për të sulmuar coronavirusin

Sipas një artikulli të botuar në “Frontiers in Microbiology”, naringenina, një përbërje flavonoide natyrale, e pranishme për shembull tek agrumet dhe domatet, mund të ndikojë në aktivitetin viral të Sars-CoV-2, duke bllokuar...
transparent

nën42021

Mbrojtja kardiovaskulare dhe flavonoidet... miq apo armiq?

Nevojiten studime klinike kohorte të mëtejshme që përfshijnë pjesëmarrës të etnive të ndryshme duke përdorur përzierje të pastra ose të standardizuara të flavonoideve, si për të identifikuar saktësisht lidhjen midis konsumit...
transparent

nën262021

Komplekset multivitaminike ngadalësojnë plakjen cerebrale

Marrja ditore për tre vjet e një kompleksi multivitaminiko-mineral lidhet me një ngadalësim prej 60% të plakjes konjitive, veçanërisht te pacientët me sëmundje kardiovaskulare. Këto janë konkluzionet e studimit...
transparent

tet202022

Depresioni, ankthi dhe stresi. Përfitimet që vijnë nga shafrani

Depresioni, ankthi dhe stresi janë ndër çrregullimet mendore më të zakonshme në mbarë botën. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), numri i njerëzve me depresion është në rritje, veçanërisht në vendet me të...
transparent

nën222022

Hipertensioni, kolesteroli dhe insulina. Dobia nga konsumi i flavanoleve

Flavanolet janë një klasë e polifenoleve me karakteristika të forta antioksiduese. Bazuar në një rishikim të studimeve klinike dhe metaanalizave, Shoqata Amerikane e Zemrës...
transparent

mar272023

Vetitë antimikrobike të vajrave esenciale të agrumeve dhe erëzave

Vajrat esenciale kanë treguar se për shkak të metabolitëve të tyre sekondarë (të tillë si fenolet, terpenoidet dhe alkaloidet) mund të kenë potencialin e disa agjentëve antimikrobikë...
transparent

pri242023

Veshtulla. Vetitë antiinflamatore në trajtimin kundër kancerit

Viscum album L. është lloji më i zakonshëm i gjinisë së veshtullës (rreth 450 lloje në total) dhe është kryesisht e pranishme në Europë dhe Azi. Është një kaçubë drunore...
transparent

qer72023

Konsumimi i ushqimeve dhe pijeve që përmbajnë flavonoide redukton vdekshmërinë

Sipas një studimi të botuar në “BMC Medicine”, rritja e konsumit të disa ushqimeve dhe pijeve të pasura me flavonoide, në mënyrë të veçantë e çajit, boronicave dhe...
transparent

gus182023

Shëndeti i lëkurës. Përfitimet nga suplementet me bazë boronice

Marrja e përditshme e suplementeve me bazë boronice duket se rrit nivelet e disa specieve mikrobike në intestin të cilat kanë treguar se kanë efekte të dobishme për pacientët me...
transparent

gus222023

Rezistenca ndaj antibiotikëve. Veprimi antimikrobik i lulëkuqes

Në dekadat e fundit, rezistenca ndaj antibiotikëve është vlerësuar si një nga rreziqet më serioze për shëndetin e njeriut dhe OBSH-ja e ka renditur atë si kërcënimin e...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC