Ushqyerje

Mungesa e vitaminës C. Ja, cilët janë faktorët e rrezikut që pengojnë përthithjen

tet312024

Mungesa e vitaminës C. Ja, cilët janë faktorët e rrezikut që pengojnë përthithjen

Mungesa e vitaminës C është një gjendje që po rishfaqet edhe në vendet e zhvilluara. Ndër faktorët e rrezikut që ndikojnë në përthithjen e vitaminës nga organizmi janë...
transparent
Zorra e irrituar. Defektet gjenetike ndikojnë në tretjen e karbohidrateve

tet292024

Zorra e irrituar. Defektet gjenetike ndikojnë në tretjen e karbohidrateve

Një studim i botuar në revistën Clinical Gastroenterology & Hepatology tregon se variacionet gjenetike në enzimat njerëzore përgjegjëse për tretjen e karbohidrateve...
transparent
Diabeti 1. Ja, cilat janë ushqimet që mund të rrisin rrezikun

tet222024

Diabeti 1. Ja, cilat janë ushqimet që mund të rrisin rrezikun

Sipas një hulumtimi të publikuar së fundi, fëmijët e predispozuar gjenetikisht ndaj diabetit të tipit 1 kanë një rrezik më të lartë të preken nga kjo sëmundje nëse...
transparent
Vdekshmëri më e ulët për pacientët onkologjikë që ndjekin dietën mesdhetare

tet162024

Vdekshmëri më e ulët për pacientët onkologjikë që ndjekin dietën mesdhetare

Dieta mesdhetare është e njohur për përfitimet e saj në parandalimin primar të kancereve të ndryshme, edhe pse efektiviteti i saj për njerëzit që e kanë marrë një diagnozë...
transparent
Aknet. Konfirmohet efektiviteti i acideve yndyrore omega-3

tet102024

Aknet. Konfirmohet efektiviteti i acideve yndyrore omega-3

Një studim i botuar në Journal of Cosmetic Dermatology ka hulumtuar mbi potencialin që kanë acidet yndyrore omega-3 në trajtimin e akneve vulgaris. Ekipi i studiuesve të...
transparent
Agjërimi me ndërprerje përmirëson rënien në peshë dhe kontrollin glicemik

tet72024

Agjërimi me ndërprerje përmirëson rënien në peshë dhe kontrollin glicemik

Quhet Tre (“Time-Restricted Eating”, ngrënia me kohë të kufizuar) dhe është një formë e agjërimit me ndërprerje që konsiston në përqendrimin e vakteve në një periudhë...
transparent
Diabeti i tipit 2. Shtohet rreziku me konsumin e ushqimeve të mbipërpunuara

sht272024

Diabeti i tipit 2. Shtohet rreziku me konsumin e ushqimeve të mbipërpunuara

Sipas një studimi të publikuar në The Lancet, ekziston një lidhje e ngushtë ndërmjet konsumit të ushqimeve të mbipërpunuara dhe rrezikut të lartë për zhvillim të diabetit...
transparent
Steatoza hepatike. Fruti amazonik Camu-Camu dhe yndyra hepatike

sht162024

Steatoza hepatike. Fruti amazonik Camu-Camu dhe yndyra hepatike

Camu-camu (Myriciaria dubia) është një frut me origjinë nga Amazona, veçanërisht e pasur me polifenole dhe veçori antioksidante dhe antiinflamatore. Nga një studim kanadez...
transparent
Dietat paleolitike nuk janë pa rreziqe. Ja, cilat janë ato

sht52024

Dietat paleolitike nuk janë pa rreziqe. Ja, cilat janë ato

Sipas një studimi, të ashtuquajturat “dieta paleolitike” nuk janë pa rrezik. Kjo filozofi ushqimore, me objektivin për ta kthyer njeriun në natyrën e tij të vërtetë dhe në ushqimet...
transparent
Çrregullimet ushqimore, në rritje në moshat pediatrike

sht22024

Çrregullimet ushqimore, në rritje në moshat pediatrike

Çrregullimet ushqimore, si anoreksia, janë manifestim i një raporti të gabuar me ushqimin dhe ngrënien. Në rastet më të rënda, arrijnë të prekin përmasat, peshën dhe formën e...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC