Ushqyerje

Dieta e jetëgjatësisë: Si të parandalojmë sëmundjet e pleqërisë. Dhjetë rregulla që duhen ndjekur

tet82020

Dieta e jetëgjatësisë: Si të parandalojmë sëmundjet e pleqërisë. Dhjetë rregulla që duhen ndjekur

Pandemia Covid-19 ka goditur rëndë grupet më të prekshme të popullsisë nga pikëpamja shëndetësore. Kjo tablo dramatike të shtyn drejt vlerësimeve që kanë të bëjnë me sëmundjet e pleqërisë dhe rolin që luan plakja qelizore...
transparent
Kontrolli i glicemisë, çelësi metabolik për të ruajtur peshën trupore

sht152020

Kontrolli i glicemisë, çelësi metabolik për të ruajtur peshën trupore

Kontrolli, korrigjimi dhe ruajtja e peshës trupore përmes kontrollit të sheqerit në gjak mund të përfaqësojë çelësin metabolik për të eliminuar yndyrën e tepërt, për të parandaluar dhe mbrojtur shëndetin e mirëqenien...
transparent
Parandalimi i kancerit. Ushtrime fizike, jo alkool dhe më pak mish të kuq e të përpunuar. Përditësohen udhëzimet

sht22020

Parandalimi i kancerit. Ushtrime fizike, jo alkool dhe më pak mish të kuq e të përpunuar. Përditësohen udhëzimet

Shoqata Amerikane e Kancerit, në përditësimin e udhëzimeve të saj mbi parandalimin e kancerit, botuar në “Ca: A Cancer Journal for Clinician”, shpjegon se do të...
transparent
Receta për një shëndet të mirë, s'ka të bëjë vetëm me çfarë dhe sa hani...

gus112020

Receta për një shëndet të mirë, s'ka të bëjë vetëm me çfarë dhe sa hani...

Sipas një raporti të Shoqatës Amerikane të Zemrës të botuar në "Circulation", njerëzit që nuk hanë mëngjes, kanë një rrezik 27% më të madh për sëmundje të zemrës sesa mesatarja, ndërsa, siç thuhet në një studim, rreziku për...
transparent
Sars-CoV2. Produktet me origjinë shtazore nuk përbëjnë asnjë rrezik

gus32020

Sars-CoV2. Produktet me origjinë shtazore nuk përbëjnë asnjë rrezik

Shtohet një element tjetër që ka të bëjë me mostransmetueshmërinë e virusit Covid-19 te kafshët me interes zooteknik, domethënë, tek ato që rriten për konsum njerëzor dhe me qëllim ushqyerjen. Që nga fillimi i...
transparent
Lidhje e mundshme direkte midis proteinave shtazore dhe plakjes së arterieve. Studimi

kor212020

Lidhje e mundshme direkte midis proteinave shtazore dhe plakjes së arterieve. Studimi

Një përbërës i prodhuar në zorrë kur konsumohet mish i kuq, dëmton arteriet dhe mund të luajë kryesor në rritjen e rrezikut për sëmundje kardiake gjatë plakjes. "Puna jonë tregon për herë të parë se kjo përbërje jo vetëm që...
transparent
Konsumimi i fibrave pak të përpunuara i ndihmon pacientët me diabet të jetojnë më mirë

qer192020

Konsumimi i fibrave pak të përpunuara i ndihmon pacientët me diabet të jetojnë më mirë

Konsumimi i fibrave mund të përmirësojë kontrollin e diabetit dhe jetëgjatësinë te pacientët me sëmundjen e diabetit, sipas dy studimeve të reja të publikuara nga një grup pune i Universitetit të Otagos. Studimi i parë...
transparent
Fleksibiliteti metabolik. Një fenotip i ri parashikon shtimin në peshë në të ardhmen

maj192020

Fleksibiliteti metabolik. Një fenotip i ri parashikon shtimin në peshë në të ardhmen

Një fleksibilitet i reduktuar metabolik ndaj ushqimit me përmbajtje të lartë yndyrnash, e predispozon individin ndaj shtimit në peshë. Kjo tregon se aftësia individuale për të oksiduar yndyrën ushqimore është një faktor...
transparent
Ushqyerja e synuar në shtëpi, për të rimarrë veten pas Covid-19

pri212020

Ushqyerja e synuar në shtëpi, për të rimarrë veten pas Covid-19

Ushqyerja e pacientëve konvaleshentë është një hap themelor për rikuperimin e funksionalitetit fizik. Te pacientët e dalë nga spitali pas Covid-19 është e rëndësishme të përcaktohet një strategji ushqimore e synuar...
transparent
Coronavirusi. Udhëzimet e shoqatave shkencore mbi stilin e jetesës dhe mënyrën e të ushqyerit

mar262020

Coronavirusi. Udhëzimet e shoqatave shkencore mbi stilin e jetesës dhe mënyrën e të ushqyerit

Marrja e vitaminës C na bën imunitarë ndaj virusit, pirja e ujit të pastër ose e lëngjeve të nxehta, e eliminon atë. Këto janë vetëm disa nga lajmet e rreme të përhapura në...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC