Fitoterapi

Alergjitë e lëkurës. Prometazina, antihistaminiku në formë kremi

sht112019

Alergjitë e lëkurës. Prometazina, antihistaminiku në formë kremi

Nëse po përdorni një histaminik të gjeneratës së parë për të realizuar një krem dhe ky merr ngjyrën blu, kjo do të thotë dy gjëra: po përdorni prometazinën dhe... keni harruar të shtoni një antioksidant. Prometazina, që rrjedh nga...
transparent
Rënie konjitive dhe probleme me kujtesën? Rozmarinë, por në dozat e duhura

gus272019

Rënie konjitive dhe probleme me kujtesën? Rozmarinë, por në dozat e duhura

A mund të ketë efekte të dobishme për shëndetin kjo bimë, e përdorur kryesisht në gastronomi? Ndoshta kjo ka qenë pyetja që kanë shtruar Butler dhe Snow, kur deshën të vlerësonin efektet e rozmarinës në rënien konjitive të...
transparent
Përgatitje galenike. Dimetikon për shëndetin e stomakut

gus132019

Përgatitje galenike. Dimetikon për shëndetin e stomakut

Dimetikoni i aktivizuar (simetikon, sipas Usp-së) i përdorur në terapi, përbëhet nga një përzierje dimetikoni që përmban 4-7% silic bioksidi, të ndarë imtësisht. Substanca eliminohet e pamodifikuar dhe nuk absorbohet nëpërmjet...
transparent
Bajamet. Të gjitha vlerat nutricionale në kontekstin e dietës mesdhetare

gus72019

Bajamet. Të gjitha vlerat nutricionale në kontekstin e dietës mesdhetare

Vitet e fundit, rëndësia e konsumimit të frutave me lëvozhgë, për shkak të vlerave nutricionale të larta, është konfirmuar në studime të shumta. Ambra Morelli, iu ka kushtuar vëmendje përfitimeve që sjell konsumimi i rregullt i...
transparent
Si përgatitet pomada me mentol për dhimbjet muskulare dhe artritet

kor292019

Si përgatitet pomada me mentol për dhimbjet muskulare dhe artritet

Gjatë muajve të dimrit flitet shumë për përgatitjet me bazë mentoli, apo me bazë bimët që përmbajnë mentol, por vetitë terapeutike të mentolit nuk janë të kufizuara vetëm në sistemin e frymëmarrjes. Kështu thuhet në studimet e...
transparent
Kumaku (kalendula), miku i lëkurës dhe i shëndetit menstrual

qer242019

Kumaku (kalendula), miku i lëkurës dhe i shëndetit menstrual

Efektiviteti i kumakut në fushën dermatologjike konfirmohet edhe në studimet shkencore, ndërkohë që ai është përdorur në traditën popullore për të parandaluar ose zbutur çrregullimet që lidhen me ciklin menstrual...
transparent
Clobetasol në formë xheli oral, për papilat linguale

qer132019

Clobetasol në formë xheli oral, për papilat linguale

Një ekip italian i udhëhequr nga profesor Arduino, ka vlerësuar së fundmi mundësinë për të përdorur një xhel oral me clobetasol për trajtimin, në harkun e 6 muajve, të Lichen Planus-it oral. Studimi ka parashikuar një trajtim double...
transparent
Galenikë: Permanganat kaliumi për trajtimin e lëkurës

maj232019

Galenikë: Permanganat kaliumi për trajtimin e lëkurës

Kur në vitin 1659, Johann Rudolph Glauber-i e sintetizoi nga dioksidi i manganit dhe karbonati i kaliumit, ai u quajt “minerali kameleon”. Në fakt, solucioni ujor, me kalimin e kohës ndryshon ngjyrën nga lejla në blu, duke kaluar...
transparent
Takikardia te fëmijët. Betabllokuesit në formë shurupi, të përgatitur në farmaci

maj142019

Takikardia te fëmijët. Betabllokuesit në formë shurupi, të përgatitur në farmaci

Takikarditë supraventrikulare në moshë pediatrike paraqesin një sfidë jo vetëm për pediatrin, por edhe për kardiologun e adultëve që gjendet përballë një pacienti të vogël në situatë emergjence. Veçanërisht, për të mos u nënvlerësuar...
transparent
Ç’duhet të dimë për pastën e oksidit të zinkut. Përgatitja dhe përdorimi

maj22019

Ç’duhet të dimë për pastën e oksidit të zinkut. Përgatitja dhe përdorimi

Për të përgatitur pastën me oksid zinku, gjithçka bazohet në kripën inorganike: oksidi i zinkut, praktikisht, është i tretshëm në ujë ose alkool. Kjo u kujtohet të gjithë atyre që e kanë verifikuar këtë gjatë studimeve në...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC