Formues

gus292017

Ngrirja e qafës: shkaqet dhe kurat

Manifestohet me vështirësi në rrotullim e kokës në anën e prekur dhimbje të fortë që mund të shtrihet prapa shpatullës dhe krahut të prekur nga...
transparent

maj32017

Halitoza: faktorët e riskut, diagnoza, parandalimi

Përshkrimi Në origjinë të halitozës është prodhimi i komponimeve të luhatshme sulfurore (të cilat përmbajnë squfur elementi përgjegjës i erës së...
transparent

pri192017

Hipotiroidizmi: përshkrimi, shkaqet, kurat

Simptomat Simptomat e hipotiroidizmit janë të lidhura me ngadalësimin e proceseve të drejtuara nga hormoni i tiroides mes të cilave zhvillimi i...
transparent

mar272017

Nervi shiatik: përshkrimi, shkaqet, mjekimet

Simptomat Simptoma karakteristike është një dhimbje e fortë që përhapet nga zona e poshtme e kurrizit përgjatë kursit të nervit shiatik në pjesën e...
transparent

mar92017

Pap Testi, procedura dhe rezultatet

Si kryhet Pap Testi analizon qelizat e qafës së mitrës dhe kanalit cervikal të cilat mblidhen me një shpatull dhe një tampon pambuku gjatë një...
transparent

mar22017

Mukoziti oral nga kemio-radioterapia: prezantimi, parandalimi, trajtimi

Prezantimi Kaviteti oral është veçanërisht i ndjeshëm ndaj efekteve nekrotike të rrezatimeve dhe disa barnave antiproliferative të përdorura...
transparent

shk62017

Imunodeficienca Ada-Scid dhe terapia gjenike

Shkaqet Ky lloj i rëndë i imunodeficencës kongjenitale shkaktohet nga një mutacion i gjenit Ada në kromozomin 20 që çon në një deficit gjenetikisht...
transparent

shk32017

Difteria: prezantimi, simptomat, profilaksia

Patogjeneza Difteria shkakton nekrozën e indeve dhe organeve te të cilat përhapet infeksioni duke kompromentuar funksionimin e tyre....
transparent

jan242017

Mastoiditi: simptomat, shkaqet, trajtimi

Simptomat dhe komplikimet Simptomat kryesore të mastoiditit janë: temperaturë dhimbje në pjesën e nofullës dhe zonës aurikolare ënjtje...
transparent

jan162017

Sarkoidoza: shfaqja, shkaqet, trajtimi

Shfaqja Sarkoidoza mund të manifestohet në mënyra dhe shkallë të ndryshme. Në organet e prekura formohen nyje jo normale të indeve inflamatore të...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC