Sars-CoV2. Produktet me origjinë shtazore nuk përbëjnë asnjë rrezik

gus32020

Ushqyerje

Sars-CoV2. Produktet me origjinë shtazore nuk përbëjnë asnjë rrezik

Shtohet një element tjetër që ka të bëjë me mostransmetueshmërinë e virusit Covid-19 te kafshët me interes zooteknik, domethënë, tek ato që rriten për konsum njerëzor dhe me qëllim ushqyerjen. Që nga fillimi i...
Codifa
transparent
Coronavirus. SHBA-Rusi sfidë për vaksinat. Ja, të rejat e fundit

gus32020

Farmaci

Coronavirus. SHBA-Rusi sfidë për vaksinat. Ja, të rejat e fundit

Nga Shtetet e Bashkuara në Rusi nguten lajmet si për hapat e rinj të hulumtimit, ashtu edhe në lidhje me marrëveshjet tregtare për prodhimin e sasive të jashtëzakonshme të dozave të vaksinave anti-Covid-19 që aktualisht...
transparent
Silva Bino: Situata e Covid-19 në Tiranë jashtë kontrollit, por vazhdon hetimi epidemiologjik për ta frenuar sa më shumë, aty ku mundemi

kor312020

Shëndetësi

Silva Bino: Situata e Covid-19 në Tiranë jashtë kontrollit, por vazhdon hetimi epidemiologjik për ta frenuar sa më shumë, aty ku mundemi

Covid-19 po përhapet më së shumti në rrethe familjare, por nuk mbeten pas vendet e punës ku ka prani të madhe njerëzish në një ambient të mbyllur. Shefja e...
transparent
Mjekë italianë në ndihmë për situatën Covid-19 në Shqipëri

kor302020

Shëndetësi

Mjekë italianë në ndihmë për situatën Covid-19 në Shqipëri

Italia duket se po i kthen nderin e pak kohëve më parë Shqipërisë, kur dy grupe infermierësh udhëtuan drejt shtetit fqinjë për t’i ndihmuar pikërisht në momentet më të vështira që përjetoi Italia përsa i përket pandemisë Covid-19...
transparent
Sëmundjet e rralla. Nis studimi klinik mbi barin anti-SMA si post terapi gjenike

kor302020

Farmaci

Sëmundjet e rralla. Nis studimi klinik mbi barin anti-SMA si post terapi gjenike

Ka nisur një studim klinik global i fazës 4 për të ekzaminuar përfitimet dhe për të vlerësuar sigurinë e trajtimit me nusinersen (Spinraza*) te foshnjat dhe fëmijët me atrofi muskulare spinale (SMA) dhe nevoja klinike që kanë...
transparent
Anemia e qelizave në formë drapri. Mendim pozitiv i CHMP-së për crizanlizumabin

kor292020

Farmaci

Anemia e qelizave në formë drapri. Mendim pozitiv i CHMP-së për crizanlizumabin

Komiteti i Barnave për Përdorim Njerëzor në EMA, ka dhënë mendim pozitiv për crizanlizumabin në parandalimin e krizave të përsëritura vazo-okluzive dhe të krizave të mëtejshme të dhimbjes te pacientët me anemi të qelizave...
transparent
Parkinsoni. Levodopa është efektive edhe pas periudhave të gjata të sëmundjes

kor282020

Shëndetësi

Parkinsoni. Levodopa është efektive edhe pas periudhave të gjata të sëmundjes

Sipas një studimi të botuar në "Brain", në një popullatë me sëmundjen e Parkinsonit që nuk trajtohet asnjëherë, shtrirja e përgjigjes afatgjatë ndaj levodopës varion në 60%-65% të përfitimit të përgjithshëm motorik të siguruar nga...
transparent
Coronavirusi. Ja, barnat që bllokojnë përsëritjen. Rezultati i studimeve klinike

kor282020

Shëndetësi

Coronavirusi. Ja, barnat që bllokojnë përsëritjen. Rezultati i studimeve klinike

Kërkimi i armëve të reja të mundshme kundër Covid-19 vazhdon në të gjithë botën. Në Itali, me miratimin e tre studimeve të fundit, shkon në 38 numri i studimeve klinike të nisura, ndërsa lajme të mira vijnë nga Shtetet...
transparent
Prasugreli me doza të reduktuara, ul rrezikun e gjakderdhjes te të moshuarit dhe tek ata me peshë të ulët

kor272020

Farmaci

Prasugreli me doza të reduktuara, ul rrezikun e gjakderdhjes te të moshuarit dhe tek ata me peshë të ulët

Sipas një studimi të botuar në “Annals of Internal Medicine”, te pacientët e moshuar ose me peshë të ulët me sindromë koronare akute, administrimi i një doze të ulët të prasugrelit, shoqërohet me efikasitet antiishemik dhe...
Nga rubrika Shëndetësi

Urdhri i Farmacistëve humb gjyqin e tretë brenda dy muajve

Në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Tiranë, u zhvillua sot seanca e parë dhe e fundit e Urdhrit të Farmacistëve me drejtuesit teknikë, ku i pari ishte paditësi, ndërsa të dytët të akuzuarit. Gjykatësi Gerti Hoxha, vendosi pushimin e çështjes pasi duke marrë për bazë vendimin e Gjykatës së Apelit
 
Nga rubrika Shëndetësi

Qeveria riformulon skemën e kreditimit të profesionistëve: Cikël 4-vjeçar certifikimi dhe numër më i vogël kreditesh të detyrueshme

Në mbledhjen e datës 22 shtator 2015 qeveria ka miratuar VKM-në për “Përcaktimin e kritereve, standardeve dhe procedurave të programit të certifikimit për profesionistët e shëndetësisë”, duke bërë disa ndryshime thelbësore në mënyrën e kreditimit të mjekëve, farmacistëve dhe dentistëve.
Download Center

OTC