Farmaci

shk162021

Bashkimi Evropian aprovon terapinë kundër neoplazisë së rrallë hematologjike

Komisioni Evropian ka aprovuar tagraxofuspin si monoterapi e vijës së parë për trajtimin e pacientëve të rritur të prekur nga neoplazia e qelizave dendritike plazmaciitoide blastike (BPDCN), një neoplazi hematologjike e rrallë dhe agresive me prognozë të rëndë. Këtë e bën të ditur Menarini, duke theksuar se vendimi ndjek mendimin pozitiv të miratuar nga komiteti teknik CHMP i Agjencisë Evropiane të Barnave në nëntor 2020 dhe bazohet në studimin më të madh të mundshëm të kryer ndonjëherë në pacientë me BPDCN, si trajtim naiv ose te pacientë të trajtuar më parë. Elzonris (emri i markës së barit), ka marrë emërtimin e barit jetim në Evropë. Tani, ky është trajtimi i parë i aprovuar për pacientët me BPDCN dhe terapia e parë e shënjestruar anti-Cd123 e disponueshme në Evropë, në përgjigje të një nevoje të rëndësishme terapeutike.

"Ky rezultat konfirmon angazhimin e Menarinit në onkologji, që shoqërohet, ndër të tjera, nga angazhimi kundër rezistencës ndaj antibiotikëve dhe zhvillimi i një antitrupi monoklonal kundër Covid-19", thonë Lucia dhe Alberto Giovanni Aleotti, aksionarë dhe anëtarë të bordit të Menarinit. "Kërkimi dhe zhvillimi i terapive të reja, si në rastin e Elzonrisit, shpesh përfaqësojnë zgjidhjen e vetme kuruese për shumë pacientë". "Për herë të parë, komenton Elcin Barker Ergun, CEO i grupit, pacientët me BPDCN në Evropë do të kenë mundësinë të përfitojnë nga një trajtim i shënjestruar  posaçërisht kundër këtij kanceri të rrallë dhe agresiv. Miratimi i Elzonrisit bën të mundur një ndryshim të rëndësishëm në qasjen terapeutike për BPDCN-në, pasi u siguron mjekëve terapi të synuar për të ndihmuar pacientët që vuajnë nga kjo sëmundje e tmerrshme. Tani po punojmë për ta bërë Elzonrisin të disponueshëm në Evropë sa më shpejt të jetë e mundur, si pjesë e angazhimit tonë për të siguruar barna efektive dhe novatore për njerëzit me sëmundje të rënda".

"Elzonris, thuhet në shënim, është një terapi e synuar që vepron në mënyrë përzgjedhëse në receptorin Cd123, tashmë e aprovuar nga Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave (FDA) dhe shpërndarë në Shtetet e Bashkuara që nga viti 2019, nga Stemline Therapy, pjesë e grupit Menarini. Bari, që duhet të administrohet nën mbikëqyrjen e një mjeku me përvojë në përdorimin e agjentëve antikancer, është autorizuar në vitin 2018 nga FDA-ja dhe aktualisht është në dispozicion për trajtimin e pacientëve të rritur dhe pediatrikë, 2 vjeç e lart, që vuajnë nga BPDCN-ja. Tani po punojmë për ta bërë Elzonrisin të disponueshëm në Europë në sa më pak kohë të jetë e mundur, si pjesë e angazhimit tonë për të ofruar barna efikase dhe novatore për njerëzit e prekur nga sëmundje të rënda".


Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC