CHMP

mar272015

Barna të reja për veshkën policistike, depresionin, çrregullimin bipolar dhe neuroblastomën

Komiteti i Produkteve Mjekësore për Përdorim Njerëzor (CHMP) ka rekomanduar dhënien e autorizimit për Tolvaptan (Jinarc nga Ōtsuka Pharmaceutical Europe Ltd) për të ngadalësuar formimin kisteve dhe humbjen e funksionit renal te të rriturit e prekur nga sëmundja e veshkës policistike
transparent

maj212015

CHMP: opinion pozitiv për edoxaban-in

Komiteti i Barnave për Përdorim Njerëzor (CHMP) i Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA) ka dhënë opinion pozitiv për aprovimin e edoxaban-it për parandalimin e iktusit dhe embolizmit sitemik te pacientët e rritur me fibrilacion atrial dhe trajtimin e parandalimin e trombozës venoze të thellë dhe embo
transparent

pri72016

Shtatë barna të reja mbërrijnë në Evropë

Komiteti i Barnave për Përdorim Njerëzor (CHMP) i Agjencisë Evropiane të Barnave, në një takim të mbajtur në muajin mars rekomandoi autorizimin për nxjerrjen në treg të gjashtë barnave të reja dhe të një vaksine antigrip.
transparent

pri192016

Hepatiti C: EMA nis një procedurë rishikimi për antiviralët me veprim të drejtpërdrejtë

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) ka nisur rishikimin për 6 antiviralë me veprim të drejtpërdrejtë, të aprovuar në Bashkimin Evropian për trajtimin e infeksioneve kronike nga virusi i hepatitit C. Barna të tilla që deri më sot kanë rezultuar efikase, mund të përdoren pa interferon,
transparent

sht262017

CHMP rekomandon autorizimin në BE të 13 barnave të reja

Gjatë mbledhjes së fundit, më 11-14 shtator, Komiteti i Produkteve Mjekësore për Përdorim njerëzor (CHMP) i Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA) ka rekomanduar autorizimin për hedhjen në treg të 13 barnave të reja.
transparent

mar22018

Të rejat e fundit: Barnat që do të hyjnë në treg dhe ato që zgjerojnë veprimin e tyre

Kanë qenë pesë barna, përfshi dy barna jetime, ato që janë rekomanduar nga CHMP-ja, për t’u aprovuar nga ana e Agjencisë Europiane të Barnave EMA, në mbledhjen e fundit të shkurtit. Është kërkuar autorizimi për hedhjen në treg të...
transparent

pri272018

Parandalimi i infarktit dhe iktusit. CHMP-ja mbështet evolocumab-in

Komiteti i Produkteve Mjekësore për Përdorim Njerëzor (CHMP) i Agjencisë Europiane të Barnave (EMA) ka dhënë mendim pozitiv për një indikim të ri të evolocumabit te pacientët me sëmundje kardiovaskulare aterosklerotike...
transparent

maj292018

HIV. Aprovohet në Europë regjimi terapeutik me dy barna në një tabletë

Kombinimi dolutegravir 50mg/rilpivirine 25mg për trajtimin e infeksionit nga virusi i imunodeficencës humane të tipit 1 (HIV-1) ka marrë autorizimin për hedhjen në treg në Europë. Këtë e bën të ditur një deklaratë e...
transparent

qer62018

CHMP-ja rekomandon 9 barna: biosimilarë, jetimë dhe terapinë për parandalimin e migrenës

Nëntë barna ka rekomanduar Komiteti i Barnave për Përdorim Njerëzor në EMA që t’u jepet autorizimi për hedhjen në treg, mes të cilëve dy janë barna jetimë dhe njëri është terapia e parë me antitrupa monoklonalë...
transparent

kor202018

Hemofilia A. FDA-ja modelon emicizumabin si terapi novatore

Emicizumabi është antitrupi i parë monoklonal me dy specifika, i konceptuar për të imituar veprimin e faktorit VIII, duke lidhur faktorët IXa e X, proteina të nevojshme për aktivizimin e procesit të koagulimit të gjakut. Kjo terapi...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC