FDA

gus272014

Barna të reja në SHBA për sëmundjet e trashëguara dhe onikomikozën

Produkti, përcaktuar si bar jetim për veçantinë e patologjisë ku adresohet, indikohet për trajtimin e sulmeve akute të angioedemës tek të rriturit dhe adoleshentët me HAE.
transparent

sht12014

Produktet OTC topike për aknet, FDA sinjalizon rrezikun e hipersensibilitetit

Agjensia Amerikane (FDA) paralajmëroi mjekët dhe konsumatorët se disa produkte OTC për trajtimin e akneve mund të shkaktojnë reaksione të cilat edhe duke qënë të rralla ndonjëherë mund të shndërrohen në forma aq serioze sa të rrezikojnë jetën e pacientëve.
transparent

sht62014

Farmakovigjilenca tek të moshuarit sipas FDA

Përveç rasteve të veçanta dhe me fat, pas moshës 60-vjeç dita është e pasur me orare për marrjen e barnave, një nga shtyllat ku mbështetet jetëgjatësia në kohët moderne.
transparent

tet92014

Agjensitë rregullatore në punë për udhëzime dhe molekula të reja

Është astma udhëzimi i ri për përdorimin e tiotropium (Spiriva Respimat e Boehringer Ingelheim) në Komunitetin Europian: bari mund të përdoret tek pacientët e rritur astmatikë, si trajtim shtesë bronkodilatues për terapinë mbajtëse ...
transparent

tet152014

Ebola, frika pas rastit të parë në Shtetet e Bashkuara, FDA: në ndjekje të trajtimeve fallco

Pak ditë pas letrave që Food and Drug Administration u ka dërguar tre kompanive fajtore për shpërndarjen e barnave fallco anti-Ebola, në Shtetet e Bashkuara u diagnostikua rasti i parë i një pacienti të infektuar me virusin e etheve hemorragjike.
transparent

tet182014

Produktet OTC për akne, FDA sinjalizon rriskun për hipersensibilitet

Agjensia amerikane Food and Drug Administration (FDA) ka paralajmëruar mjekët dhe konsumatorët se disa produkte OTC (over the counter) për trajtimin e akneve mund të shkaktojnë reaksione të cilat, edhe pse të rralla, ndonjëherë mund të shndërrohet në forma...
transparent

nën112014

FDA miraton vaksinën e parë në SHBA për meningjokokun B

Administrata e Barnave dhe Ushqimit në Shtetet e Bashkuara (FDA) ka aprovuar vaksinën e parë për të parandaluar sëmundjen invazive të meningjokokut, të shkaktuar nga grupi B Neisseria Meningitis, në personat e moshës 10-25 vjeç.
transparent

nën142014

Risi për trajtimin e konstipacionit kronik dhe edemës makulare diabetike

Agjensia Europiane e Barnave, EMA ka autorizuar tregtimin e IDegLira (Xultophy e Novo Nordisk) për trajtimin e Diabtit Mellitus tip 2 në të rriturit. Bari kombinon në një injeksion të vetëm ditor dy principe aktive: insulinën degludec (Tresiba) dhe liraglutide (Victoza).
transparent

nën272014

FDA konfirmon efikasitetin e dabigatran-it

Te pacientët e moshuar me fibrilacion atrial jo valvular (FA), administrimi i dabigatran-it në krahasim me warfarin-ën redukton rrezikun e vdekshmërisë, nëpërmjet reduktimit të mundësive të infarktit ishemik të trurit dhe hemorragjive intrakraniale.
transparent

jan142015

FDA: Produktet dobësuese me substanca të rrezikshme

Janë me qindra produktet komerciale me veti dobësuese, të cilat nga kontrollet e Administratës së Barnave dhe Ushqimit në SHBA rezultuan se përmbanin barna me përshkrim të fshehur, principe aktive të dëmshme për shëndetin dhe për këtë arsye të tërhequr tashmë nga tregu, apo substanca veprimtaria e t
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC