Farmaci

gus272014

Barna të reja në SHBA për sëmundjet e trashëguara dhe onikomikozën

Food and Drug Administration ka autorizuar futjen në treg të një frenuesi rikombinues të C1 esterazës (Ruconest di Salix Pharmaceuticals dhe Pharming) për trajtimin e angioedemës të trashëguar (HAE). Produkti, përcaktuar si bar jetim për veçantinë e patologjisë ku adresohet, indikohet për trajtimin e sulmeve akute të angioedemës tek të rriturit dhe adoleshentët me HAE. Pas informimit të duhur mbi përdorimin mund të vetë-administrohet nga pacienti, megjithatë është i kundërindikuar në individët alergjik ndaj lepurit apo produkteve që derivojnë nga lepuri, përveç rasteve të mbindjeshmërisë së menjëhershme ndaj preparateve frenues të esterazës C1. Agjensia Rregullatore Amerikane i hap rrugën dhe një forme të rikombinuar të faktorit VIIa të koagulimit (NovoSeven ® RT i Novo Nordisk) për pacientët me tromboasteni të Glanzmann refraktar ndaj transfuzionit të trombociteve, me ose pa antitrupa antipiastrinik. Bari indikohet për parandalimin e episodeve hemorragjike dhe për menaxhimin përpara ndërhyrjes në kirurgji të mëdha dhe të vogla në këtë kategori pacientësh dhe tashmë është miratuar në Europë me të njëjtat udhëzime. Autorizohet më në fund tavaborolo (Kerydin AnacorPharmaceuticals), në tretësirë topike 5% për trajtimin e onikomikozës të thonjve të këmbës nga Trichophyton rubrum ose Trichophyton mentagrophytes. Preparati prezantohet si lëng i tejdukshëm dhe pa ngjyrë me bazë alkooli, i cili aplikohet me pikatore një herë në ditë për 48 javë.

Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC