Sëmundje e rrallë

mar182015

30 milionë njerëz me sëmundje të rralla në Evropë. Ja historitë e disa prej tyre

Edicioni 2015-ës dedikuar sëmundjeve të rralla kishte sloganin “Jeta me një sëmundje të rrallë”. Ato janë më shumë se 7 mijë dhe kanë pasoja në jetën e familjeve të miliona pacientëve të prekur nga këto patologji.
transparent

sht292015

Dita Botërore e Zemrës. Shqipëria, vendi me vdekshmërinë më të lartë në rajon nga SKV-të. Objektivi: Reduktimi i tyre me 25% deri në 2025-ën

Sëmundjet kardiovaskulare përfaqësojnë shkakun e parë të vdekjeve në vendet perëndimore dhe mendohet që deri në 2030-ën të shtohen nga 17.3 milionë në 23 milionë në të gjithë botën. Njohja e paktë e faktorëve të riskut dhe impakti i lartë socio-ekonomik i këtij fenomeni ka nxitur Organizatën Botëror
transparent

tet152019

Medikament i posaçëm vetëm për një pacient... kufiri i ri i mjekësisë së personalizuar

Trajtime të studiuara dhe të testuara për një pacient të veçantë; ky është kufiri i ri i mjekësisë së personalizuar pas rastit të vogëlushes Mila, një vajzë e lindur në Kolorado dhe e prekur nga një sëmundje shumë e rrallë, përshkruar në...
transparent

shk162021

Bashkimi Evropian aprovon terapinë kundër neoplazisë së rrallë hematologjike

Komisioni Evropian ka aprovuar tagraxofuspin si monoterapi e vijës së parë për trajtimin e pacientëve të rritur të prekur nga neoplazia e qelizave dendritike plazmaciitoide blastike, një neoplazi hematologjike e rrallë dhe...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC