barna të reja

qer92014

Barna të reja: një antidiabetik në BE, një antibiotik në SHBA

Komisioni Europian ka dhënë autorizimin për tregëtimin e Empagliflozinës (Jardiance di Boehringer Ingelheim dhe Eli Lilly) për trajtimin e diabetit të tipit 2.
transparent

qer302014

FDA hedh në treg një antibiotik të ri, EMA përforcon përdorimin e vaksinës HPV

Food and Drug Administration ka autorizuar hyrjen në treg të një antibiotiku të ri, i prodhuar si në formë orale dhe intravenoze për trajtimin e infeksioneve bakteriale akute të lëkurës dhe strukturave të saj.
transparent

kor32014

Lëkura dhe indet e nënlëkurës, Parkinsoni, varësitë, hemofilia: të rejat në SHBA

FDA ka aprovuar hyrjen në treg të dy barnave të Valeant Pharmaceuticals: një xhel injektues, me bazë acidin hialuronik dhe 0.3% lidokainë (Restylane Silk) dhe një solucion topik me bazë efinakonazol 10% (Jublia).
transparent

kor142014

Barna kundër dhimbjes neuropatike, mos nënvlersohen efektet negative

Barnat që përmbajnë gabapentin dhe pregabalin janë shumë të dobishme kundër dhimbjes neuropatike, një gjendje kronike e vështirë për tu trajtuar që vjen si pasojë e një lezioni të sistemit nervor qëndror ose periferik dhe që ndikon negativisht në cilësinë e jetës të atij që vuan.
transparent

kor242014

Shumë risi në drejtimin onkologjik nga Agjensitë Rregullatore të BE dhe SHBA

Agjensia Europiane për Barnat (EMA) bëri rinovimin e autorizimit për bivalirudinën (Angiox i Medicines Company) pas shqyrtimit të të dhënave klinike, me siguri dhe efikasitet, duke konfirmuar kështu raportin përfitim-rrisk të favorshëm.
transparent

gus272014

Barna të reja në SHBA për sëmundjet e trashëguara dhe onikomikozën

Produkti, përcaktuar si bar jetim për veçantinë e patologjisë ku adresohet, indikohet për trajtimin e sulmeve akute të angioedemës tek të rriturit dhe adoleshentët me HAE.
transparent

sht22014

Ebola: këto janë barnat që mund të përgatiten në një kohë të shkurtër

Përshpejtohen kërkimet rreth trajtimeve të mundshme ndaj virusit Ebola, të gjitha në fazën eksperimentale dhe të gjitha premtuese.
transparent

sht122014

Bashkëpunim i komunitetit Medikey me AIFA për informimin rreth barnave

AIFA (Agjensia Italiane e Farmakologjisë) nëpërmjet buletinit të saj "Pillole dal mondo" arrin maksimumin e lexueshmërisë nga i gjithë personeli i shërbimit shëndetësor, kryesisht në sajë të bashkëpunimit me Komunitetin Medikey të Edra-s.
transparent

sht152014

Idelalisib në leuçeminë kronike limfatike dhe limfomën folikulare, merr OK nga CHMP

Një bar i ri i cili premton të ndryshojë paradigmën e trajtimeve të leuçemisë kronike limfatike (LLC) dhe limfomës folikulare (LF), nëntipi më i zakonshëm i limfomës non-Hodgkin (LNHI), i cili së shpejti do të jenë i disponueshëm në Europë.
transparent

sht172014

EMA autorizon udhëzime të reja dhe barna të reja

Agjensia Europiane për Barnat (EMA) në punën e saj gjatë muajit gusht: një numër masash që lidhen me barnat në treg dhe atyre që do të aprovohen.
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC