onkologji

jan52018

Barnat, katër fushat terapeutike që do të zhvillohen në 2018-ën

Në vitin 2018, fushat më të mëdha të zhvillimit terapeutik, do të jenë: diabeti, sëmundjet autoimune dhe ato onkologjike. Ky është rezultati i analizës së publikuar në "Managed healthcare executive". Me shtimin e barnave të reja të shumëllojshme, por me kosto të lartë...
transparent

jan92018

Tumori i gjirit: Ndërprerja e mjekimit rregullon cilësinë e jetës

Gratë e prekura nga tumori i gjirit, që për të ulur rrezikun e përsëritjes, ndjekin një terapi endokrine të gjatë me letrozol, mund ta ndërpresin kurën për tre muaj në vit, pa e humbur kështu efektin mbrojtës të barit, por duke përmirësuar...
transparent

kor42018

Karcinoma pulmonare jo me qeliza të vogla. Durvalumabi përmirëson mbijetesën

Durvalumabi përmirëson dukshëm mbijetesën e përgjithshme te pacientët me karcinomë pulmonare jo me qeliza të vogla (Nsclc) lokalisht e avancuar, në fazën e tretë, e paoperueshme dhe që nuk përparon pas trajtimit me...
transparent

sht192018

Boehringer Ingelheim-i blen ViraTherapeutics-in. Synimi: barnat e reja nga viruset onkolitike

Boehringer Ingelheim-i ka njoftuar se ka blerë të gjitha aksionet e ViraTherapeutics-it, një kompani biofarmaceutike, e specializuar në zhvillimin e terapive të bazuara në viruset onkolitike. Kandidati kryesor terapeutik...
transparent

tet52018

Tumori metastatik i gjirit. EMA aprovon terapinë e re shpresëdhënëse

Tumori metastatik i avancuar i gjirit, një nga më të vështirët për t'u trajtuar, mund të shndërrohet në një sëmundje kronike, falë barit të ri, të quajtur abemaciclib, që sapo është miratuar nga Agjencia Europiane e Barnave (EMA)...
transparent

jan212019

Karcinoma e avancuar e qelizave renale. Europa miraton kombinimin imuno-onkologjik

Komisioni Evropian ka miratuar kombinimin e nivolumabit (3mg/kg) me një “dozë të ulët” të ipilimumabit (1 mg/kg) për trajtimin e linjës së parë të pacientëve me karcinomë të qelizave renale në gjendje të avancuar, në gjendje...
transparent

pri172019

Për çdo vit, 50 substanca të reja aktive në treg, deri në vitin 2023

Sa iu përket investimeve në kërkim dhe zhvillim, sektori farmaceutik është në rritje të vazhdueshme. Vlerësohet se mesatarisht, gjatë periudhës 2019-2023, do të hidhen në treg mbi 50 substanca aktive. Një fushë e rëndësishme në...
transparent

jan272020

Mieloma e shumëfishtë recidivuese. Rezultate të mira nga belantamab mafodotin

Te pacientët me mielomë të shumëfishtë, trajtimi monoterapik me belantamab mafodotin, një imunokonjugat i humanizuar i drejtuar kundër antigjenit të maturimit të qelizave B (BCMA) ende i paaprovuar për përdorim...
transparent

qer12020

Ribociclibi merr indikacionin për tumorin e përparuar të gjirit në premenopauzë

Inhibitori përzgjedhës i kinazës së varur nga ciklina, ribociclib, i prodhuar nga Novartisi me emrin tregtar Kisqali®, është aprovuar nga Agjencia Italiane e Barnave për trajtimin e grave në pre- ose peri-menopauzë, me...
transparent

qer32020

Onkologji. Evropa ndez dritën jeshile për entrectinibin. Ja, për çfarë indikacionesh

Komiteti i Produkteve Mjekësore për Përdorim Njerëzor në EMA, ka dhënë mendim pozitiv për autorizimin e marketingut të entrectinibit për trajtimin e pacientëve të moshuar dhe pediatrikë mbi 12 vjeç, të prekur nga...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC