Farmaci

shk12021

Artriti psoriatik dhe spondiliti ankilozues. Evropa aprovon barin e ri

Komisioni Evropian ka miratuar upadacitinibin, një frenues oral selektiv dhe i kthyeshëm i Jak-ut që mund të merret një herë në ditë, për trajtimin e pacientëve të rritur me artrit psoriatik aktiv dhe spondilit ankilozues. "Miratimi i Rinvoq-ut (emri tregtar i medikamentit), raporton Abbvie në një shënim, mbështetet nga rezultatet e tre studimeve klinike regjistruese (Select-PsA 1, Select-PsA 2 dhe Select-Axis 1), të cilat kanë demonstruar efikasitetin në parametra të ndryshëm të sëmundjes.

"Artriti psoriatik dhe spondiliti ankilozues janë sëmundje që mund të shkaktojnë dhimbje të forta, reduktim të lëvizshmërisë dhe dëmtime strukturore afatgjata", thotë Roberto Gerli, president i Shoqatës Italiane të Reumatologjisë. "Në studimet klinike, upadacitinibi ka treguar se përmirëson aspekte të shumta të këtyre sëmundjeve. Tani, thekson ai, mjekët kanë një mundësi të re të rëndësishme trajtimi për t'i ndihmuar pacientët të gjejnë lehtësim të rëndësishëm nga simptomat e tyre dobësuese".
"Sëmundjet reumatike kanë një ndikim të rëndësishëm në shumë aspekte të jetës së njerëzve që jetojnë me këto sëmundje", thotë Annalisa Iezzi, drejtoreshë mjekësore e Abbvie Itali. "Ne jemi krenarë për miratimin e Rinvoq-ut si një mundësi e re për trajtimin e pacientëve me artrit psoriatik dhe spondilit ankilozues. Këto miratime janë një moment i rëndësishëm në angazhimin tonë për zhvillimin e terapive novatore që përmirësojnë standardet e kujdesit për njerëzit që jetojnë me këto patologji", shton Iezzi. "Novatorizmi në reumatologji po ndryshon jetën e shumë pacientëve dhe shpresa jonë është që së shpejti ta kemi këtë terapi të disponueshme edhe në Itali", ka thënë Silvia Tonolo, presidente e Shoqatës Kombëtare të Pacientëve Reumatikë në Itali (Anmar).


Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC