BARNA

sht152015

Sinkopa: Simptomat, shkaqet dhe trajtimi

Sinkopa është një humbje për një kohë të shkurtër e vetëdijes dhe e kontrollit të muskujve, e shkaktuar nga një tkurrje e papritur e fluksit vaskular cerebral. Rikthimi në normalitet ndodh në mënyrë spontane dhe për një kohë shumë të shkurtër.
transparent

qer162016

Varikocelat: prezantimi, diagnoza, trajtimi

Varikocela paraqitet si një grup venash të fryra dhe të prekshme (variçe venoze) të cilat ngjajnë me një qese krimbash mbi testikul. Në 85% të rasteve varikocela gjendet në testikulin e majtë. Në këtë anë në fakt, vena testikulare përfundon në venën renale e cila është pa valvul anti-refluks dhe që
transparent

qer172014

Kategorizimi i barnave në Itali

Për qëllime rimbursimi, barnat klasifikohen në tre kategori të ndryshme ...
transparent

qer302014

Vetë-mjekimi gjatë pushimeve, Assosalute: këshillohuni me farmacistin

Barnat e vetë-mjekimit janë indikuar për të trajtuar sëmundjet e lehta që mund të shkaktohen gjatë pushimeve, është e dobishme të vihen në valixhe por gjithmonë duke ndjekur ca rregulla të thjeshta ...
transparent

gus122014

AIFA promovon përdorimin e duhur të barnave në shtatzani dhe pediatri

Korrigjimi i perceptimit të gabuar por të rrënjosur në opinionin publik sipas të cilit përdorimi i barit gjatë shtatzanisë ka pasoja negative në fetus dhe sensibilizimi i qytetarëve dhe profesionistëve të shëndetit për rëndësinë e studimeve klinike në pediatri ...
transparent

gus192014

Ebola Virus, Zmapp mjekimi eksperimental i miratuar nga OBSH

Ndërsa numri i të infektuarve nga Ebola Virus rritet çdo ditë e më shumë (mbi 1000 numri i të vdekurve dhe 1900 i të infektuarve në të gjithë Afrikën) OBSH ka aprovuar përdorimin e barit eksperimental të patestuar tek njerëzit, ZMapp.
transparent

sht52014

Pediatre ORL Juzela Shehu: Përdorimi pa kriter i barnave, abuzimi me antibiotikët

Shqiptarët konsumojnë më shumë barna se çdo vend i Europës, madje mund të quhemi shoqëri e hipermedikalizuar apo e dendur me barna të panevojshme.
transparent

tet62014

Tepricë barnash të përshkruara nga pediatrit kur do të mjaftonin vetëm 20

Në 381 barna të përshkruara nga pediatrit, janë të mjaftueshme vetëm 20: këto janë rezultatet e kërkimit të kryer në Institutin Mario Negri në Milano dhe publikuar tashmë në Acta Pediatrica ku janë analizuar parashkrimet e 64 mjekëve pediatër nga Lombardia për një periudhë dy mujore.
transparent

tet182014

Cilat barna duhen përdorur për të trajtuar abuzimin me alkoolin?

Sipas një revizioni të publikuar në JAMA, me mbi 120 barna të përdorur në dezintoksikimin nga përdorimi i alkolikëve, del se Acamprosati dhe Naltreksoni, të marrë per os, janë më efikasët në uljen e konsumit të alkoolit.
transparent

tet252014

Farmacistët një rol të rëndësishëm kundër ndotjes së barnave

Grumbullimi i principeve aktive në ambient, edhe pse në koncentrate shumë të ulta, mund të derivojë në risqe të mëdha që nuk duhen nënvlerësuar. Në këtë kontekst është i rëndësishëm veprimi i operatorëve të shëndetësisë, mes tyre edhe farmacistët, të cilët mund të kenë një rol aktiv në sensibilizim
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC