Farmaci

sht162014

Tërheqje nga tregu i barit NIFEDIPIN

Ditët e fundit, Agjencia Kombëtare e Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore, në faqen e saj zyrtare ka nxjerrë njoftimin për tërheqjen nga tregu të serisë DY5223 të barit NIFEDIPIN 20 RET-1A PHARMA, Prolonged-release tablets x 20mg.

Tërheqja e këtij bari nga tregu është bërë për arsye të shkallës së disolucionit më të ulët nga norma e lejuar. 
Për pasojë, Kompania farmaceutike në fjalë ka vendosur të ndërpresë hedhjen e këtij produkti në tregun farmaceutik, të marrë disa masa parandaluese për të vlerësuar më mirë një ndryshim të kohës dhe kushteve të ruajtjes së barit dhe për të rivlerësuar specifikimet e disolucionit.

Ky njoftim është me rëndësi për informimin e personelit mjekësor për të ndërprerë përdorimin e kësaj serie bari.Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC