reumatologji

pri172018

Në treg, infliximabi, biosimilar në trajtimet gastro-enterologjike, reumatologjike dhe dermatologjike

Komisioni i Produkteve Mjekësore për Përdorim te Njerëzit i EMA-s, ka dhënë mbështetjen e tij për autorizimin e hedhjes në treg të biosimilarit infliximab Sandoz. CHMP-ja e rekomandon atë për të gjitha indikacionet e miratuara për ilaçin referues në...
transparent

sht52018

Artriti reumatoid. Pacientët po bëhen rezistentë ndaj barnave biologjike

Të paktën 6% e pacientëve me artrit reumatoid (AR), që kanë përdorur barna antireumatike që modifikojnë sëmundjen biologjike (bDMARD) gjatë jetës së tyre, paraqesin një formë të patologjisë, e cila është rezistente...
transparent

gus142019

Statinat, të sigurta dhe efikase te pacientët me artrit reumatoid. Ja, se si...

Rezultatet e një studimi të gjerë klinik, të botuar në “Arthritis & Rheumatology”, tregojnë se pacientët me artrit reumatoid, mund të arrijnë të njëjtin nivel të përfitimit nga përdorimi i statinave, në krahasim me popullatat e tjera, pa...
transparent

shk12021

Artriti psoriatik dhe spondiliti ankilozues. Evropa aprovon barin e ri

Komisioni Evropian ka miratuar upadacitinibin, një frenues oral selektiv dhe i kthyeshëm i Jak-ut që mund të merret një herë në ditë, për trajtimin e pacientëve të rritur me artrit psoriatik aktiv dhe spondilit ankilozues...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC