trajtim

nën112022

Migrena. Këshillat e farmacistit për trajtimin e simptomave

Kufizimi i konsumit të tepërt të disa barnave, reduktimi i konsumit të kafeinës, rekomandimi i terapive, efektiviteti i të cilave për migrenën bazohet në prova të konsoliduara...
transparent

nën142022

Medikamenti për rënien në peshë që është i dobishëm edhe për adoleshentët

Sipas një studimi të botuar në New England Journal of Medicine, bari semaglutide, i miratuar për menaxhimin e peshës te të rriturit obezë ose mbipeshë, mund të jetë...
transparent

nën222022

Lumbalgjia. Aspektet që ndikojnë në suksesin e terapisë

Një metaanalizë e publikuar në Journal of Pain ka sugjeruar se terapitë e personalizuara për dhimbjet e mesit ofrojnë rezultate më të mira krahasuar me terapitë e përgjithshme...
transparent

nën242022

Çrregullimet e ankthit. Ndërgjegjësimi mund të jetë po aq efektiv sa edhe mjekimi

Sipas rezultateve të një studimi të botuar në JAMA Psychiatry, te pacientët me çrregullime ankthi zbatimi i një programi për reduktimin e stresit, i cili ka si bazë...
transparent

nën302022

BPKO. Morfina me dozë të ulët nuk e përmirëson dispnenë

Sipas një studimi të publikuar në JAMA, morfina nuk e redukton dispnenë e rëndë te pacientët me bronkopneumopati kronike obstruktive (BPKO)...
transparent

dhj52022

Alzheimeri. Një medikament i ri mund të ngadalësojë rënien konjitive

Lecanemabi, një medikament i ri eksperimental kundër sëmundjes së Alzheimerit, mund të ngadalësojë përparimin e sëmundjes, sipas rezultateve të një prove klinike të...
transparent

dhj72022

Melanoma. Pembrolizumabi përmirëson cilësinë e jetës në krahasim me trajtimin standard

Sipas një studimi të botuar në JAMA Oncology, pacientët me melanomë në fazën III-IV në rrezik të lartë që morën pembrolizumab pas ndërhyrjes kirurgjikale raportuan...
transparent

dhj132022

Barnat që bllokojnë estrogjenin reduktojnë vdekshmërinë nga kanceri i gjirit

Trajtimet me barnat që bllokojnë aktivitetin e estrogjenit dhe reduktojnë rrezikun e zhvillimit të kancereve të reja të gjirit mund të reduktojnë edhe rrezikun e vdekjes nga kjo...
transparent

jan112023

Antibiotikët dhe sëmundjet inflamatore intestinale. Rreziku rritet me rritjen e moshës

Përdorimi i shpeshtë i antibiotikëve mund të rrisë rrezikun për sëmundjet inflamatore intestinale (IBD), veçanërisht te njerëzit mbi 40 vjeç, sipas një studimi të botuar në Gut...
transparent

jan192023

Meduloblastoma pediatrike. Trajtimi që përmirëson aktivitetin e makrofagëve të tumorit

Në një studim të botuar në “Journal of Immunotherapy”, studiuesit e Kampusit Mjekësor Anschutz në Universitetin e Kolorados kanë paraqitur një kombinim barnash të cilat...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC