farmacist

gus232022

Shëndeti i kockave. Këshillat e farmacistit për të parandaluar osteoporozën

Mes suplementeve të kalciumit dhe vitaminës D dhe këshillave për lënien e duhanit, farmacisti mund t'i udhëzojë pacientët si të ruajnë një shëndet më të mirë të kockave...
transparent

nën112022

Migrena. Këshillat e farmacistit për trajtimin e simptomave

Kufizimi i konsumit të tepërt të disa barnave, reduktimi i konsumit të kafeinës, rekomandimi i terapive, efektiviteti i të cilave për migrenën bazohet në prova të konsoliduara...
transparent

nën152022

Pacienti onkologjik. Efektet anësore të kimioterapisë mund të përmirësohen me ndihmën e farmacistit

Nauzeja dhe të vjellat e shkaktuara nga kimioterapia (CINV) janë efekte anësore serioze që ndikojnë negativisht në cilësinë e jetës së pacientit (QOL). Arsyet për CINV-të...
transparent

mar312023

Sëmundjet autoimune. Këshillat e farmacistit për menaxhimin e simptomave

Të kryejnë aktivitet fizik të rregullt, të pushojnë mirë dhe mjaftueshëm, të reduktojnë stresin dhe të ndjekin një dietë specifike, janë disa nga këshillat që farmacistët i japin...
transparent

maj172023

Epilepsia. Mbështetja e farmacistit përmirëson aderimin dhe ul hospitalizimet

Prevalenca e epilepsisë rritet me moshën, me normë konstante pas moshës 50 vjeçare dhe arrin kulmin te njerëzit mbi 75 vjeç. Konvulsionet shoqërohen me çrregullime...
transparent

maj242023

Alergjitë sezonale. Këshillat e farmacistit për barnat OTC dhe metodat jofarmakologjike

Alergjitë sezonale, të njohura edhe si riniti alergjik ose ethet e barit, mund të ndodhin në pranverë, ndërsa disa njerëz kanë alergji shumëvjeçare dhe përjetojnë simptoma gjatë...
transparent

gus162023

Problemet nutricionale: dallimet mes të rriturve dhe fëmijëve. Roli i farmacistit

Roli i farmacistit duket se është thelbësor për menaxhimin e terapive nutricionale për të rriturit dhe fëmijët, por edhe për të garantuar sigurinë dhe aksesin në trajtim. Për rolin e...
transparent

gus212023

Hipertensioni dhe ndërhyrja e farmacistit. Strategjitë për menaxhimin e duhur

Farmacisti mund të ndihmojë në trajtimin dhe menaxhimin e hipertensionit. Në mënyrë të veçantë, disa nga ndërhyrjet e tij në praktikën e përgjithshme që mund ti vijnë në ndihmë...
transparent

shk22024

Shëndeti kardiovaskular. Këshillat e farmacistit mbi stilin e duhur të jetës

Përveç ekzaminimit të çdo ndërveprimi midis barnave dhe suplementeve, është e rëndësishme të mbani mend gjithmonë rekomandimet për dietën dhe stërvitjen. Para se të rekom...
transparent

shk132024

Dita e Pacientit. Marrëdhënia me farmacistin është një vlerë që i shtohet terapisë

Në 11 shkurt u festua Dita Botërore e të Sëmurit dhe farmacistët theksojnë rëndësinë e marrëdhënies së besimit që krijohet me pacientët. “Ajo është një vlerë që i shtohet...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC