antitrup

kor132018

Alzheimeri. Rezultate premtuese nga antitrupi beta-amiloide

Një studim i fazës II ka dhënë rezultate pozitive në lidhje me një antitrup që ka si objektiv proteinën beta-amiloide. Këtë e bëjnë të ditur ndërmarrjet Eisai e Biogen. Në studim janë përfshirë 856 pacientë me sëmundjen e Alzheimerit në...
transparent

tet32018

HIV-i dhe brezi i ri i antitrupave. Gati, për qasjen novatore ndaj virusit.

Rezultatet e këtij studimi klinik nxjerrin në pah potencialin e kombinimeve të antitrupave për ta mbajtur HIV-in nën një kontroll afatgjatë. Për shkak të zhvillimit të shpejtë të rezistencës virale ndaj agjentëve individualë, barnat anti...
transparent

maj202019

HIV. Antitrupi UB-421 shfaqet efikas, pa e nxitur rezistencën

Infuzionet e rregullta të një antitrupi që bllokon vendin e lidhjes së HIV-it në qelizat imune të njeriut, mund të mbajë nën kontroll nivelet e HIV-it deri në katër muaj, te njerëzit që i nënshtrohen një pushimi të shkurtër në regjimet e...
transparent

jan202020

Karcinoma uroteliale. FDA-ja aprovon llojin e ri të terapisë

Administrata Amerikane e Barnave dhe e Ushqimit, ka vendosur të bëjë aprovim të përshpejtuar të një lloji të ri terapie, për trajtimin e karcinomës uroteliale lokalisht të përparuar apo metastatike. Medikamenti Padcev...
transparent

mar162020

Kujdes nga përdorimi i antibiotikëve makrolidë në shtatzëni

Sipas një studimi të botuar në “The BMJ”, fëmijët e lindur nga nënat që përdorën antitrupa makrolidë gjatë shtatzënisë, kanë një rrezik më të lartë për defekte të lindura, sesa fëmijët, nënat e të cilëve morën penicilinë. Në veçanti...
transparent

qer102020

Terapitë me antitrupa. Servieri përfundon blerjen e kompanisë Symfogen

Servieri, një kompani e pavarur farmaceutike e angazhuar në studimin e molekulave të reja në të gjitha fazat e zhvillimit klinik, ka përfunduar blerjen e Symphogen A/S. Kjo e fundit do të përfaqësojë qendrën e ekselencës për antitrupat...
transparent

kor142020

Covid-19. Regeneroni në fazën 3, me koktejlin eksperimental të antitrupave

Regeneron Pharmaceuticals, Inc njoftoi disa ditë më parë fillimin e studimit të fazës 3 për koktejlin të tij eksperimental të barnave me antitrupa për parandalimin e infeksionit nga coronavirusi. Studimi, i pari në botë në një fazë të...
transparent

kor212020

Covid-19. Studimi i Akademisë së Shkencave: 6-7 % e qytetarëve në Tiranë e kanë

Një studim i kryer nga Akademia e Shkencave, bazuar në testet serologjike në Tiranë, ka dalë në rezultatin se mesatarisht, vetëm 6-7 % e qytetarëve të Tiranës e kanë kaluar coronavirusin. Testi serologjik është kryer mbi...
transparent

jan122021

Sars-CoV-2. Dy studime dokumentojnë qëndrueshmërinë e antitrupave pas infeksionit

Në studimin e parë, Anita Iyer dhe grupi i saj i punës kanë monitoruar përgjigjet e antitrupave në gjakun e 343 pacientëve me Covid-19, duke u përqendruar në antitrupat që synojnë proteinën kunj deri në 122 ditë, pas fillimit të...
transparent

shk152021

Përzierja e antitrupave kundër varianteve të Covid-19 dhe përdorimi i tocilizumabit. Bëhen hapa para në kërkime

Variantet e Sars-Cov2 kanë ndezur alarmin edhe në vendet ku vaksinimi po ecën më shpejt. Kjo është arsyeja pse për ta bërë më të vështirë zhvillimin e mutacioneve, kompanitë...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC