kortikosteroide

shk82018

Fëmijët me astmën që nuk e mbajnë nën kontroll kortikosteroidet, mund të gjejnë zgjidhje te tiotropium-i

Tiotropium-i, një bar antikolinergjik me veprim të gjatë, i cili përdoret për bronkopneumopatinë obstruktive kronike (BPKO), ka regjistruar të dhënat e para të sigurisë dhe të efikasitetit te fëmijët në moshë parashkollore, me simptoma astmatike të...
transparent

qer122018

Barna të vjetra, indikacione të reja. Ja, cilat janë sot trajtimet e vlefshme, me kosto më të ulët.

Jemi në vitin 2018 e megjithatë, trajtimi i shumë sëmundjeve mbështetet ende në barnat e zbuluara disa dekada më parë. Dhe, megjithëse shpesh vëmendja përqendrohet në barnat më të reja dhe më të shtrenjta, disa nga...
transparent

pri302019

Terapitë lokale kortizonike. Farmacistët kundërshtojnë dermatologët

Dermatologët dhe farmacistët nuk ndajnë të njëjtin mendim kur duhet të menaxhojnë përshkrimin e kremrave me kortizonikë me doza të larta dhe duhet të ndjekin, pra...
transparent

tet182019

Steroidet intraartikulare mund të dëmtojnë pacientët që janë në rrezik

Sipas një studimi të ri të botuar në “Radiology”, injeksionet intraartikulare të steroideve që zakonisht jepen për legenin apo gjurin, mund të jenë të dëmshme te disa pacientë me gjendje të rrezikshme ose mund të shkaktojnë...
transparent

sht102020

Steroidet dhe coronavirusi. Gjithnjë e më shumë konfirmime të përfitimit te pacientët e sëmurë rëndë

Sipas një metaanalize dhe tre studimeve të lidhura me të, të botuara në “Jama”, administrimi i steroideve te pacientët me Covid-19 në formë të rëndë është i dobishëm. “Analiza...
transparent

tet92020

Covid-19. AIFA: kortikosteroidet, të rekomanduara për ata që marrin oksigjen

Përdorimi i kortikosteroideve rekomandohet te pacientët me Covid-19 të rëndë që kërkojnë terapi me oksigjen, madje edhe nëse nuk i nënshtrohen ventilimit mekanik...
transparent

tet192020

OBSH: Deksametazoni, bari i vetëm efikas kundër COVID-19

Aktualisht, deksametazoni është ende i vetmi trajtim efikas kundër COVID-19 për pacientët në gjendje të rëndë, ka deklaruar kreu i OBSH-së, Tedros Adhanom Ghebreyesus. “Tani për tani, kortikosteroidi deksametazon është...
transparent

dhj162020

Covid-19. AIFA përditëson informacionin mbi barnat që mund të përdoren

AIFA përditëson në mënyrë periodike informacionin mbi barnat që mund të përdoren, jashtë studimeve klinike, për pacientët me Covid-19, edhe pa pasur një indikacion specifik për këtë sëmundje. Skedat, të përditësuara vazhdimisht...
transparent

pri262021

Bronkopneumopatia obstruktive kronike. Autorizohet në Evropë kombinimi fiks i trefishtë

Komisioni Evropian ka dhënë autorizimin e tregtimit të kombinimit fiks të trefishtë me formulim ekstra të imët, në një inhalator të vetëm me pluhur të thatë, për trajtimin mbajtës të pacientëve të rritur, të prekur nga...
transparent

maj312021

Terapia Covid-19. EMA: Prova të pamjaftueshme mbi përdorimin e kortikosteroideve inhalatore

Nuk ka prova të mjaftueshme që tregojnë se kortikosteroidet inhalatore kanë përfitime për pacientët me Covid-19 dhe nuk mund të përjashtohet mundësia e dëmtimit te pacientët...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC