tumor

jan312018

Tumori i veshkave. Reduktohet rreziku i përparimit, nëpërmjet një bari të ri

“Përparimet në terapi dhe njohja më e mirë e faktorëve të rrezikut, do të na ndihmojë të luftojmë më mirë tumorin e veshkave. Rastet me këtë patologji, kohët e fundit, kanë patur një rritje të lehtë, por mbijetesa është përmirësuar dhe sot...
transparent

shk22018

Lu-177, dikur bar jetim, sot aprovohet për trajtimin e tumoreve neuro-endokrine

FDA-ja ka aprovuar barin radiogjurmues lutezio (Lu-177) dotatato, tregtuar me emrin Lutathera, për trajtimin e një forme të rrallë të tumorit neuro-endokrin të traktit tretës (NET); tumor gastro-enteropankreatik (GEP) me receptorë pozitivë të...
transparent

shk212018

Limfoma me qeliza B. Gati, kura e mundshme me kombinimin e dy barnave sinergjike

Sipas një studimi të publikuar në “Science Translational Medicine”, kombinimi i formuar nga antibiotiku tigecicline dhe nga frenuesi i proteinës BCL2, venetoclax, mund të ofrojë një kurë për limfomat me qelizë B...
transparent

shk262018

Tumori i mushkërive. Nivolumab+ipilimumab, kombinimi efikas i vijës së parë

Është arritur tashmë përfundimi në lidhje me mbijetesën e lirë nga përparimi (MLP) falë kombinimit të nivolumab-it e ipilimumab-it, përkundër kimioterapisë së vijës së parë te pacientët me tumor të përparuar të mushkërive jo me qeliza të vogla, që...
transparent

mar162018

Tumori i vezoreve: CHMP-ja mbështet frenuesin e PARP-it, që vjen në një formë të re

Komiteti i Barnave për Përdorim Njerëzor (CHMP) ka shprehur një mendim pozitiv, duke rekomanduar hedhjen në treg të olaparib-it në formë tabletash (300 mg, dy herë në ditë), si monoterapi për trajtimin mbajtës të pacienteve...
transparent

maj302018

Dermatologët: Kremrat me filtra nuk janë hajmali! Ju mbrojnë nga dielli, por jo nga tumoret

Kremrat e diellit nuk duhet të kenë aromë, paketimi duhet të jetë i madh, me etiketa qartësisht të lexueshme, kremi duhet të përhapet në intervale të rregullta (40 gramë produkt për çdo orë të ekspozimit në diell), por mbi të gjitha...
transparent

qer132018

Tumoret me ndryshime gjenetike. Larotrectinibi merr statusin “me prioritet të lartë”

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave (FDA) ka pranuar kërkesën për një bar të ri, duke i dhënë statusin prioritar larotrectinib-it për trajtimin e pacientëve të rritur e pediatrikë të prekur nga tumoret solide lokalisht të...
transparent

kor62018

Karcinoma me qeliza merkel. Thellohet përgjigjja ndaj trajtimit me avelumab

Merck e Pfizer bëjnë të ditur se, nga studimi regjistrues Javelin Merkel 200, kanë dalë të dhëna që janë të lidhura me efikasitetin e sigurinë dhe që kanë të bëjnë me avelumabin mbi pacientët me karcinomë metastatike me...
transparent

gus92018

Tumori i gjirit dhe kontraceptivët hormonalë. Cila është lidhja që ekziston mes tyre?

Aktualisht, kontraceptivët hormonalë të kombinuar janë metodat kontraceptive më të përdorura në zonat më të zhvilluara të botës, me një përqindje mesatare të përdorimit prej 18% te gratë e martuara të grupmoshës...
transparent

sht272018

Karcinoma hepatoqelizore. CHMP-ja jep mbështetjen e tij për cabozantinibin

Komiteti i Produkteve Mjekësore për Përdorim Njerëzor (CHMP), komiteti shkencor i EMA-s, ka shprehur mendim pozitiv për cabozantinibin si monoterapi për trajtimin e kancerit hepatoqelizor (HCC) te të rriturit e trajtuar më...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC