adoleshentë

tet62014

Studim danez: Rrezik diabeti tek fëmijët dhe adoleshentët që përdorin antipsikotikë

Një studim i publikuar në Journal of American Academy of Child and Adolescent Psychiatry ka arritur në përfundimin se fëmijët dhe adoleshentët të cilët janë diagnostikuar me një çrregullim psikiatrik kanë patur rritje të rrezikut të zhvillimit të diabetit në rastin e përdorimit të antipsikotikëve.
transparent

maj162018

Skleroza e shumëfishtë përparuese. FDA-ja aprovon fingolimodin për moshat pediatrike

Administrata e Ushqimit dhe e Barnave ka aprovuar përdorimin e fingolimodit për trajtimin e fëmijëve dhe adoleshentëve, nga 10 në 18 vjeç, me forma përparuese të sklerozës së shumëfishtë. Këtë e bën të...
transparent

maj282018

Dermatiti atopik. Rezultate pozitive me dupilumabin tek adoleshentët

Janë arritur rezultate pozitive të fazës së tretë me dupilumabin tek adoleshentët që vuajnë nga dermatiti atopik nga i moderuar në të rëndë, jo i kontrolluar siç duhet. Këtë e bën të ditur një deklaratë e Sanofit, e cila nënvizon se...
transparent

sht122018

Ndërveprimet e barnave mund të shtojnë mendimet vetëvrasëse. Më në rrezik, adoleshentët

Në SHBA, një në pesë fëmijë përdor rregullisht barna me përshkrim mjekësor dhe thuajse 12 nga këta pacientë të vegjël rrezikon të përjetojë dëmtime për shkak të një ndërveprimi mes barnave, me rrezik veçanërisht tek...
transparent

sht262018

Skleroza e shumëfishtë. CHMP-ja mbështet përdorimin pediatrik të fingolimodit

Komiteti i Produkteve Mjekësore për Përdorim Njerëzor, në Agjencinë Europiane të Barnave ka rekomanduar miratimin e fingolimodit për trajtimin e fëmijëve dhe adoleshentëve të moshës 10-17 vjeç, me forma recidive-remituese...
transparent

tet222018

Pijet energjike me kafeinë. Të vendosen rregulla për konsumimin nga fëmijët

Një shqyrtim i vitit 2014 mbi më shumë se 5.000 fëmijë, ka zbuluar se 14% e fëmijëve 11-15 vjeç kanë konsumuar pije energjike të paktën 2 apo 4 herë në javë dhe 5% e të gjithë...
transparent

mar262019

Dermatiti atopik tek adoleshentët. FDA-ja aprovon dupilumabin

Dupilumabi, i aprovuar nga FDA-ja që nga viti 2017 për të rriturit, tashmë mund të përdoret edhe tek adoleshentët, duke nisur nga mosha 12-vjeçare, për trajtimin e dermatitit atopik të moderuar/të rëndë, të pakontrolluar siç duhet nga...
transparent

maj202019

Astma e rëndë. Europa aprovon dupilumabin për adultë dhe adoleshentë mbi 12 vjeç

Komisioni Evropian ka aprovuar përdorimin e dupilumabit si trajtim ruajtës për pacientët adultë ose adoleshentë me moshë më të madhe se 12 vjeç, të prekur nga astma e rëndë, me inflamacion të tipit të dytë. Deklarata...
transparent

maj302019

Psoriaza me pllaka. FDA-ja aprovon barin për përdorim tek adoleshentët mbi 12 vjeç

FDA-ja ka miratuar calcipotriene 0,005% të formuluar si shkumë dhe të tregtuar me emrin Sorilux nga Mayne Pharma Group, për trajtimin e psoriazës me pllaka të lëkurës së kokës tek adoleshentët mbi 12 vjeç, sipas një njoftimi...
transparent

qer62019

Ndotja atmosferike e zonave urbane shton psikozën tek adoleshentët

Për të parën herë, hulumtimet kanë treguar se ekspozimi ndaj ndotjes së ajrit rrit dukshëm rrezikun e adoleshentëve për të patur përvoja psikotike. Hulumtuesit kishin kryer tashmë studime mbi frekuencën e përvojave psikotike mes...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC