BARNA ONLINE

kor172014

AIFA për barnat online: së shpejti fushata për prezantimin e logos së përbashkët

Të bëj të njohur logon që do të identifikojë faqet e internetit të farmacive dhe parafarmacive ligjore dhe të autorizuara për tregëtimin e barnave në distancë pa recetë mjekësore, të informojë për rreziqet e blerjes së barnave nëpërmjet formave të paautorizuara ...
transparent

kor192014

Sildenafil në ujrat e zeza, në sasi më të madhe se përshkrimet e rregullta

Nga analizat e ujrave të zeza të tre qyteteve në Hollandë dolën sasi shumë më të larta të sildenafil se ato që përshkruhen rregullisht, bazuar në bankën e të dhënave kombëtare, shenjë që tregon se mënyrat e furnizimit të paligjshëm janë shtuar shumë.
transparent

dhj152014

Barnat online rritet konsumi, por nuk njihen risqet

Konsumatorët italiane kanë një perceptim të gabuar të rreziqeve që lidhen me blerjen e barnave në internet, i njohin pak fushatat informative mbi parandalimin mbi këtë temë dhe mund të hyjnë në rreth 40 mijë farmacitë online të anketuara,
transparent

tet152015

Glucosamine, në Francë vëzhgime mbi efikasitetin dhe efekte anësore

Produktet që përmbajnë glucosamine, një nga përbërësit esencialë në procesin e biosintezës të kërcit, këshillohen për aktivitetin e tyre mbrojtës dhe përmirësues të metabolizmit të indit kërcor. Ato janë në gjendje që të ngadalësojë progresionin e dëmit artikular në osteoartrozë, forma më e shpeshtë
transparent

qer212017

Sildenafil në formulim që tretet nën gjuhë: vlerësimi i bioekuivalencës dhe avantazhet

Së shpejti do të futet në tregun italian një formulim i ri i sildenafil, i cili mund të përmbushë më mirë kërkesat e përdorimit sipas nevojës: aplikohet nën gjuhë dhe shkrihet shpejt duke lëshuar në pështymë barin, që më pas kalon në qarkullimin sistemik. “Në fakt, - shprehet Agostino Specchio nga A
transparent

kor132018

Shtohet përdorimi i "drogave të zgjuara". Studiuesit thonë se kanë efekt të kundërt

Janë amfetamina dhe të ngjashmet me të, ato që përdoren gjithnjë e më shpesh dhe i quajnë edhe “droga të zgjuara” apo barna që merren me shpresën për të përmirësuar performancën konjitive, të mësuarin e...
transparent

pri282020

Coronavirusi. 500 eksperimentime me barna dhe vaksina. Përgatitet harta

Më shumë se 500 eksperimente po bëhen në të gjithë botën në kërkim të një terapie efektive ose vaksine kundër Covid-19, nga të cilat 300 tashmë kanë filluar të rekrutojnë vullnetarë për testim. Në të njëjtën kohë, në internet...
transparent

kor202020

Dopingu nga integratorët e kontaminuar dhe të bërë vetë. AME: Të rinjtë janë më të rrezikuar

Në verë, përdorimi i produkteve për shitje në internet ose të vëna në dispozicion në palestra rritet, me qëllim rënien në peshë, përmirësimin e mirëqenies dhe performancat. Në të vërtetë, ato përmbajnë substanca dopingu, steroide...
transparent

nën182020

Amazon nis shërbimin e farmacisë në internet

Kompania Amazon ka nisur shërbimin e farmacisë në internet, që do t’u japë mundësi klientëve të blejnë barna të përshkruara nga mjeku. Anëtarët e Amazon Prime përfitojnë shpërndarje dyditore falas, si dhe zbritje deri në 80%...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC