BARNA GJENERIKE

qer132014

Mylan: angazhim i gjerë në luftën kundër HIV /AIDS

Mylan Inc, industri farmaceutike për prodhimin e barnave xhenerike, vazhdon luftën kundër infeksionit me HIV dhe AIDS nëpërmjet zhvillimit të vazhdueshëm të një portofoli të gjerë barnash xhenerike antivirale (ARV) në Europë.
transparent

kor212014

Nëse ndryshojmë formën e barit, trajtimi ka të ngjarë mos merret

Një bar xhenerik nuk është më pak i sigurtë se një bar origjinal: legjislacioni përcakton që ai duhet të përmbaj të njëjtin princip aktiv, të ketë të njëjtën njësi të dozimit, të demonstroj nëpërmjet studimeve të duhura ekuivalencën terapeutike dhe të kushtoj të paktën 20% më pak.
transparent

tet202014

Bari xhenerik, një çështje gjuhësore

Apel farmacistëve: Vlerësoni në mënyrë cilësore marrëdhënien farmacist-pacient dhe komunikimin që e përshkon atë.
transparent

kor302015

Teva blen gjenerikët e Allergan për 40.5 miliardë dollarë

“Teva Pharmaceutical Industries” ka rënë dakord për blerjen e biznesit të barnave gjenerike të “Allergan” për 40.5 miliardë dollarë, në një operacion që e kthen kompaninë izraelite në një prej grupeve farmaceutike më të mëdha në botë. Lajmi është dhënë nëpërmjet një komunikate që nënvizon se si në v
transparent

shk12016

Gjenerikët përmirësojnë kurat dhe eliminojnë kostot e larta, e thonë mjekët në SHBA

Në një dokument të botuar në “Annals of Internal Medicine”, Kolegji Amerikan i Mjekëve (ACP) i fton këta profesionistë të përshkruajnë gjenerikët në vend të produkteve të markës, me qëllim reduktimin e shpenzimeve shëndetësore. Niteesh Choudhry, prof.ass. në “Harvard Medical School” dhe autori kryes
transparent

mar302017

EMA rekomandon ndalimin e 300 gjenerikëve (Lista)

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) ka rekomanduar ndalimin e rreth 300 gjenerikëve, të aprovuar tashmë në disa shtete. Studimet për bioekuivalencën e këtyre barnave, të zhvilluara nga Microterapeutic Research Labs në dy zona indiane, janë vlerësuar si jo të besueshëm dhe të papranueshme për au
transparent

qer212017

Sildenafil në formulim që tretet nën gjuhë: vlerësimi i bioekuivalencës dhe avantazhet

Së shpejti do të futet në tregun italian një formulim i ri i sildenafil, i cili mund të përmbushë më mirë kërkesat e përdorimit sipas nevojës: aplikohet nën gjuhë dhe shkrihet shpejt duke lëshuar në pështymë barin, që më pas kalon në qarkullimin sistemik. “Në fakt, - shprehet Agostino Specchio nga A
transparent

shk52019

CHMP-ja i hap rrugë hedhjes në treg të gjashtë barnave të reja. Ja, cilat janë ato...

Fremanezumab (Ajovy) për profilaksinë e migrenës dhe dacomitinib (Vizimpro) për trajtimin e karcinomës pulmonare jo me qeliza të vogla, e përparuar lokalisht ose metastatike. Këta janë dy nga gjashtë barnat...
transparent

mar52019

EMA miraton tetë barna, dy për sëmundje të rralla. Takimi i fundit në Londër

Tetë barna të reja, mes të cilave edhe dy për trajtimin e sëmundjeve të rralla, janë rekomanduar nga Komiteti i Produkteve Mjekësore për Njeriun, gjatë takimit të muajit shkurt, i cili ishte edhe takimi i fundit i mbajtur në...
transparent

gus22019

Barnat gjenerike dhe marrëveshja Pfizer-Mylan. Faturimi i parashikuar për vitin 2020: 20 miliardë

Nënshkruhet marrëveshja e ndarjes më vete të divizionit Upjohn të Pfizerit, i karakterizuar nga barnat me patentë të skaduar apo në skadim e sipër dhe bashkimit të tij me...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC