Farmaci

maj122022

Kurat në shtëpi dhe Covid-19. Konfirmohet paracetamoli si mjekim efektiv te paucisimptomatikët

Paracetamoli është një medikament efektiv në trajtimin e pacientëve paucisimptomatikë Covid-19 për menaxhimin e simptomave të tilla, si: ethet dhe dhimbjet, fakt të cilit i shtohet një profil i lartë sigurie dhe tolerance te të rriturit dhe fëmijët. AngeliniPharma e ka deklaruar këtë në përgjigje të spekulimeve mediatike për protokollin "Paracetamol dhe pritje vigjilente".

Kompania kujton studimin e publikuar gushtin e kaluar nga Universiteti i Kembrixhit, i cili analizoi rolin e marrjes së paracetamolit nga pacientët që vuajnë nga COVID-19, në të cilin u evidentua "edhe një vlerë terapeutike në profilaksinë parandaluese, e cila nuk gjendet për shembull, tek antiinflamatorët".

Ai kujton pasazhin më të fundit juridik të apelimeve të ndryshme në gjykatat administrative të Italisë. Konkretisht, "vendimi i Këshillit të Shtetit ka qartësuar një herë e mirë lirinë e përshkrimit të mjekut për terapitë shtëpiake dhe provat shkencore aktualisht të disponueshme dhe të shpërndara ndërkombëtarisht, duke konfirmuar efikasitetin terapeutik, sigurinë dhe tolerueshmërinë e paracetamolit si një antipiretik dhe qetësues dhimbjesh edhe te pacientët me Covid-19".


Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC