Covid-19

shk182020

Coronavirusi. Hapa përpara në kërkimin e kurave. Ja, situata aktuale!

Nga kina vijnë sinjale optimiste në lidhje me kurat kundër coronavirusit të ri: nga spitali i Vuhanit ka dalë një pacient i shëruar, tek i cili sëmundja Covid-19 është trajtuar me antitrupa që gjendeshin në plazmën e njerëzve të shëruar...
transparent

shk242020

Covid-19. Për momentin, nuk ka terapi specifike. Mbështetje, vetëm kurat eksperimentale

Aktualisht, nuk ka asnjë trajtim specifik kundër sëmundjes pulmonare Covid-19 të shkaktuar nga coronavirusi i ri SarsCoV2, por vetëm trajtime eksperimentale. Dhe, ndërsa jemi dëshmitarë të një rritjeje të rasteve në botë, po...
transparent

mar112020

Coronavirusi. EMA: Për momentin, nuk ka mungesë barnash

“Sa i përket ndikimit të mundshëm të epidemisë Covid-19 në Evropë, në furnizimin me barna, mund të thuhet se aktualisht nuk ka mungesa, se situata monitorohet në mënyrë të vazhdueshme dhe se janë ndërmarrë hapa për të patur...
transparent

mar112020

Coronavirusi. Plot 35 vaksina kandidate

"Deri më tani, 35 vaksina kandidate kundër Covid-19 në të gjithë botën, ndërkohë që ishin rreth dhjetë më pak vetëm disa javë më parë”. Këtë e ka thënë për “Adnkronos Salute” Massimo Scaccabarozzi, president i Farmindustria...
transparent

mar122020

EKSKLUZIVE: Miliona maska të magazinuara në Kanada, kanë skaduar para shfaqjes së coronavirusit

Pas kulmimit të epidemisë SARS në Kanada në vitet 2002 dhe 2003, trembëdhjetë vjet më parë, Ontario grumbulloi rreth 55 milionë maska N95 dhe pajisje të tjera mjekësore...
transparent

mar122020

Coronavirusi dhe terapitë. SIF: Në ç’pikë gjenden kërkimet dhe cilat barna janë në horizont?

Në subjektet e prekura nga Covid-19, disa shërohen spontanisht dhe të tjerë marrin trajtime me barna. Por, cilat janë barnat e përdorura? A ka barna që luftojnë coronavirusin? SIF qartëson situatën...
transparent

mar172020

A është ibuprofeni i rrezikshëm në rastin e infeksionit nga coronavirusi?

Për momentin, nuk është shfaqur i tillë. Gjithsesi, për të ulur temperaturën, zgjidhni paracetamolin. Ata që e marrin ibuprofenin si trajtim afatgjatë, nuk duhet ta ndërpresin, por të konsultohen me mjekun e tyre. Aktualisht...
transparent

mar172020

Covid 19 dhe barnat antireumatike. Kolegji italian pozicionohet mbi përdorimin e tocilizumabit

Kolegji Italian i Reumatologjisë (CReI) ka hartuar dokumentin e tij pozicionues mbi përdorimin e barnave antireumatike, siç është tocilizumabi, për trajtimin e...
transparent

mar192020

Alarm i AIFA-s: “Mungojnë barnat nëpër spitale”. Vdesin tre mjekë të tjerë në Itali. Shkon në 13, numri i përgjithshëm.

Masat e ngurta të marra nga qeveria për të luftuar emergjencën e coronavirusit, që nga bllokimi i shumë veprimtarive tregtare deri në mbylljen e shkollave...
transparent

mar192020

COVID-19: EMA kërkon t’u jepet përparësi studimeve të kontrolluara me përzgjedhje rastësore

Komiteti i Barnave për Përdorim Njerëzor në EMA, ka publikuar një deklaratë, ku i ka kërkuar komunitetit shkencor të BE-së t’u japë prioritet studimeve që kanë më shumë...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC