Simptomat

nën242014

Gratë më të prirura drejt abuzimit me barnat psikotrope

Gratë i drejtohen barnave psikotrope më shumë sesa burrat. mes adoleshentëve janë vajzat ato që abuzojnë më shumë duke i përdorur ndryshe nga përshkrimet e mjekut.
transparent

dhj12014

Detergjentët në monodoza, një rrezik i madh për fëmijët

Paketimet me detergjentë pluhur ose të lëngshëm po dalin gradualisht jashtë qarkullimit në SHBA, sepse sot shumë kompani prodhuese kanë nxjerrë në treg bustina që përmbajnë doza teke për larjen e rrobave, shpesh edhe të përziera me zbardhues dhe aromatizues.
transparent

mar52015

Nga Kanadaja dy raste të rënda nga trajtimi me donepezil

Autoriteti i farmakovigjilencës kanadeze ka lëshuar një paralajmërim mbi dy reaksione të rënda të shfaqura gjatë trajtimit me donepezil, bar i indikuar për trajtimin e simptomave të demencës, dëmtimit të kujtesës dhe ndryshimit të personalitetit të lidhur me forma të moderuara dhe të rënda të sëmund
transparent

mar92015

20% e të moshuarve rikthehen në spital për shkak të përshkrimeve të gabuara

Tre muaj pas largimit nga spitali, 1 në 5 të moshuar rikthehet atje për shkak të barnave të shumta që merr. Fenomeni është i njohur, por së fundi është përllogaritur nga një studim i udhëhequr mbi të dhënat e regjistrit të shoqatës italiane të mjekësisë së brendshme (SIMI) në Milano,
transparent

sht182017

Sindroma e lodhjes kronike mund të menaxhohet dhe në shtëpi

Një program ushtrimesh graduale që vetë-menaxhohen nga pacienti nën drejtimin e një fizioterapisti, mund të ndihmojnë në reduktimin e simptomave të sindromës së lodhjes kronike. Faktin e pohojnë për “The Lancet” kërkuesit e udhëhequr nga Lucy Clark nga Queen Mary University, Londër, e cila bashkë me
transparent

tet302018

Kanabisi mund të përmirësojë disa nga simptomat e kancerit, por rezultatet...

Kanabisi mund të përmirësojë disa nga simptomat që janë të lidhura me kancerin, siç janë të përzierat dhe të vjellat, çrregullimet e gjumit, dhimbje, ankthi dhe depresioni, sipas rezultateve të një studimi vëzhgues, të publikuar në...
transparent

nën122018

Më pak riaktivizime, por më shumë rrezik për pneumoni. Pro-të dhe kundra-t e terapisë së trefishtë në BPKO

Sipas një metanalize të publikuar në “British Medical Journal”, terapia e trefishtë për sëmundjen pulmonare obstruktive kronike (BPKO) është e lidhur me një numër më të vogël riaktivizimesh të moderuara ose të rënda në...
transparent

maj152019

Kanceri i gjirit in situ. Tamoxifeni shfaq efikasitetin edhe me doza të ulëta

Administrimi për 3 vjet i tamoxifenit me doza të ulëta (5 miligramë në ditë) është në gjendje të reduktojë me 50% riskun e recidivës dhe me 75%, riskun e një tumori të ri, me efekte të padëshiruara shumë të vogla te pacientet me...
transparent

jan182021

Covid-19. Simptomat vazhdojnë edhe pas gjashtë muajsh

Për shkak se Covid-19 është një sëmundje kaq e re, ne jemi vetëm në fillim të të kuptuarit të efekteve të saj afatgjata në shëndetin e pacientëve. Analiza jonë tregon se shumica e njerëzve vazhdojnë të jetojnë me të paktën disa nga...
transparent

shk192021

Sindroma “long Covid” dhe efektet e dietës në inflamacion

Covid-19 dhe përgjigjja inflamatore e organizmit janë të lidhura. Dieta luan një rol thelbësor në parandalimin e infeksionit, në rëndesën e simptomave dhe gjithashtu, në periudhën post sëmundje. Që nga fillimi i pandemisë...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC