PARACETAMOLI

kor112014

Paracetamoli në shtatzani dhe pasojat neonatale

Sipas një studimi të publikuar në Jama Pediatrics, rreziku i çrregullimeve hiperkinetike dhe sjelljeve të ngjashme me vëmendje-hiperaktivitetin (ADHD), shtohet në fëmijët e nënave që kanë marrë paracetamol gjatë shtatzanisë.
transparent

sht82014

Paracetamoli dhe placebo, studimi Lancet evidenton të njëjtin efikasitet në lumbalgjinë akute

Paracetamoli për dhimbjen e shpinës nuk është më i mirë se placebo në përshpejtimin e rekuperimit apo përmirësimit të dhimbjes, gjumit dhe cilësisë së jetës sipas një studimi të randomizuar ...
transparent

dhj132014

Barna të reja për fibrozën cistike, leuçeminë, hiperkalceminë, policiteminë

Administrata e Barnave dhe Ushqimit në Shtetet e Bashkuara ka miratuar hedhjen në treg të një një bari të ri me bazë paracetamolin, kafeinën dhe diidrokodeinën (Trezix di Wraser Pharmaceuticals) në kapsula për dhimbjet e mesme dhe të rënda
transparent

mar192015

Paracetamoli: Një studim nënvizon risqet, por nuk bind

Një rishikim i 8 studimeve, i drejtuar nga kërkuesit britanikë të institutit “Leeds institute for rheumatic and musculoskeletal medicine” pohon faktin se risqet e paracetamolit mund të jenë nënvlerësuar. Studiuesit e “Leeds” flasin për një rritje prej 68% të riskut për infarkt dhe iktus.
transparent

pri92015

Paracetamoli ka të njëjtin efikasitet me placebon në dhimbjet e shpinës dhe osteoartrozë

Sipas një studimi të publikuar në “The British Medical Journal” paracetamoli nuk është efikas për dhimbjen e shpinës, po ashtu ofron përfitime minimale edhe në osteoartrozë. Shumë udhëzues rekomandojnë paracetamolin si trajtim të linjës së parë në të dyja situatat ndonëse nuk kanë prova të sigurta e
transparent

kor242015

Vdes në moshën 17-vjeçare nga një overdozë paracetamoli. Ekspertët: kujdes me dozimin e çdo bari

Insuficencë hepatike akute nga një mbidozë paracetamoli: është ky shkaku i vdekjes së Georgia Littlewood, 17-vjeçares nga Huddersfield (West Yorkshire). Ndonëse ka ndodhur disa muaj më parë, vdekja e adoleshentes është sjellë vetëm tani në vëmendjen e mediave britanike që po i kushtojnë shumë rëndë
transparent

nën42016

PRAC nis procedura rishikimi për paracetamolin, antiviralët C, inhibitorët e Sglt2

Në fund të muajit tetor u zhvillua në Londër mbledhja periodike e Komitetit të Vlerësimit të Risqeve për Farmakovigjilencën (PRAC) i Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA). Gjatë takimit u diskutuan azhornimet e disa procedurave të sigurisë për antiviralët me veprim të drejtpërdrejtë për trajtimin e
transparent

mar112019

Ibuprofeni e bën morfinën më pak të nevojshme pas artroplastikës së legenit

Te pacientët që i nënshtrohen artroplastikës totale të legenit, trajtimi me paracetamol të kombinuar me ibuprofenin, është lidhur me një përdorim më të ulët të morfinës pas operacionit, krahasuar me marrjen e paracetamolit më...
transparent

mar172020

A është ibuprofeni i rrezikshëm në rastin e infeksionit nga coronavirusi?

Për momentin, nuk është shfaqur i tillë. Gjithsesi, për të ulur temperaturën, zgjidhni paracetamolin. Ata që e marrin ibuprofenin si trajtim afatgjatë, nuk duhet ta ndërpresin, por të konsultohen me mjekun e tyre. Aktualisht...
transparent

maj122022

Kurat në shtëpi dhe Covid-19. Konfirmohet paracetamoli si mjekim efektiv te paucisimptomatikët

Paracetamoli është një medikament efektiv në trajtimin e pacientëve paucisimptomatikë Covid-19 për menaxhimin e simptomave të tilla, si: ethet dhe dhimbjet, fakt të cilit...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC