dhimbje

shk62018

Hemofilia dhe dhimbjet e rënda të nyjave. Rikthehet bari që dikur u hoq nga tregu

Tremeau Pharmaceuticals ka deklaruar së fundi se do të risjellë në treg barin rofecoxib. Ky bar, në të kaluarën, është përdorur për trajtimin e dhimbjeve të rënda të nyjave, shkaktuar nga hemofilia, por ai është tërhequr nga tregu sepse...
transparent

pri242018

Esketamina intranazale. Efekt më i shpejtë kundër depresionit dhe mendimeve vetëvrasëse

Ketamina, në formën e esketaminës, mund të jetë e nevojshme për trajtimin e shpejtë të depresionit madhor dhe të mendimeve vetëvrasëse. Autorët e studimit kanë përzgjedhur në mënyrë rastësore 68 pjesëmarrës për...
transparent

kor92018

Çfarë lidhjeje ekziston mes barnave kundër dhimbjes dhe rrezikut për abort spontan?

FANS-at përdoren për të lehtësuar dhimbjen e për të reduktuar inflamacionin dhe kjo arrihet nëpërmjet përdorimit të prostaglandinës. Tani e dimë se duhet të jetë e pranishme një sasi e mjaftueshme prostaglandine për suksesin e...
transparent

kor272018

Endometrioza. FDA-ja aprovon opsionin e ri terapeutik kundër dhimbjeve

FDA-ja ka miratuar me procedura të përshpejtuara elagolix-in, që në më shumë se një dekadë, është opsioni i parë i ri terapeutik për trajtimin e dhimbjeve të lidhura me endometriozën. Bari, i cili do të tregtohet nën markën...
transparent

tet82018

Antidepresivi amitriptilinë mund të ndihmojë në rastet e lumbalgjisë

Sipas një studimi të ri, të publikuar në “JAMA Internal Medicine”, trajtimi me amitriptiline me dozë të ulët, i pacientëve me lumbalgji kronike, redukton paaftësinë pas tre muajsh, pa efekte të kundërta të dëmshme dhe pa një...
transparent

jan82019

Dhimbja muskulo-skeletike. Terapia fizike e hershme pakëson përdorimin e opioideve

Sipas një studimi retrospektiv të publikuar në “JAMA Network Open”, përdorimi i një programi të terapisë fizike të hershme tek adultët me dhimbje muskulo-skeletike në shpatulla, qafë, gjunjë dhe në regjionin lumbar, lidhet...
transparent

shk62019

Gabapentina mund të jetë e dobishme te gratë me dhimbje të forta pelvike

Trajtimi me gabapentinë përmirëson funksionin seksual te gratë me vulvodini, që tregojnë një shtim të dhimbjes në ekzaminimin pelvik. Studime të mëparshme kanë sugjeruar se gabapentina mund të reduktonte dhimbjen që...
transparent

qer242019

Cefalea e përqendruar (cluster). FDA-ja miraton medikamentin e injektueshëm

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave ka njoftuar për miratimin e trajtimit të dhimbjes së kokës episodike te të rriturit, bazuar në injeksione të galkanezumabit. Bëhet fjalë për medikamentin e parë...
transparent

kor242019

Barnat që duhen evituar kur jemi në timon. FDA-ja përcakton rreziqet

Disa barna, të tilla si opioidet ose barnat kundër depresionit, mund ta bëjnë më të pasigurt, aftësinë për t’i dhënë makinës, autobusit, trenit, aeroplanit ose anijes. Në veçanti, mund të jetë e rrezikshme t’i jepni makinës nëse merrni...
transparent

kor292019

Si përgatitet pomada me mentol për dhimbjet muskulare dhe artritet

Gjatë muajve të dimrit flitet shumë për përgatitjet me bazë mentoli, apo me bazë bimët që përmbajnë mentol, por vetitë terapeutike të mentolit nuk janë të kufizuara vetëm në sistemin e frymëmarrjes. Kështu thuhet në studimet e...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC