ANTIINFLAMATOR

qer172014

Antitumoral, anti-inflamator, analgjezik: mundësi të reja në SHBA dhe BE

Komisioni Europian ka autorizuar një udhëzim të ri për frenuesin oral multikinasik sorafenib (Nexavar i Bayer Healthcare dhe Onyx Pharmaceuticals, Inc., pjesë e grupit Amgen): për trajtimin e pacientëve me tumor të diferencuar të tiroides ...
transparent

qer262014

Përdorimi i AIJS rrit rrezikun e fibrilacionit atrial

Përdorimi aktual ose i kohëve të fundit i anti-inflamatorëve mund të rrisë rrezikun e fibrilacinit atrial tek më të vjetrit, sipas një studimi të gjërë të sapo publikuar në British Medical Joyrnal Open.
transparent

qer272014

Mëlçia e dëmtuar por nën kontroll

Food and Drugs Administration (FDA), Agjensia e Kontrollit të Ushqimeve dhe Barnave në SHBA, kërkoi tërheqjen e disa suplementëve dietikë të përdorur për të humbur peshë dhe për të rritur masën muskulare, gjithashtu të dyshuar për favorizimin e insufiçencës hepatike dhe hepatitit jo-viral tek konsum
transparent

qer302014

Vetë-mjekimi gjatë pushimeve, Assosalute: këshillohuni me farmacistin

Barnat e vetë-mjekimit janë indikuar për të trajtuar sëmundjet e lehta që mund të shkaktohen gjatë pushimeve, është e dobishme të vihen në valixhe por gjithmonë duke ndjekur ca rregulla të thjeshta ...
transparent

mar112015

Mjalti dhe cilësitë e tij natyrale mjekësore

Mjalti përmban 40% fruktozë, 30% glukozë, 5% sakarozë dhe 20% ujë. Gjithashtu përmban aminoacide të ndryshme, anti-oksidantë, vitamina, minerale, glukozë oksidazë, të cilat prodhojnë peroksid hidrogjeni dhe acid glukonik
transparent

pri112015

Bursiti, shkaqet dhe parandalimi

Bursiti është një çrregullim i shkaktuar nga inflamacioni i bursave, fshikëza të vogla që përmbajnë sasi të vogla lëngu transparent (lëng sinovial) të vendosura mes muskujve, kockave dhe lëkurës. Të shpërndara në zona veçanërisht të ndjeshme të trupit, si shpatullat, bërrylat, ijet, gjunjët dhe kyçe
transparent

kor142015

Anti-inflamatorët jo steroidienë rritin riskun për iktus dhe infarkt, kërkohet rinovim i etiketave

Disa barna analgjezike jo steroidiene për përdorim të zakonshëm, mund të shkaktojnë një rritje të riskut për iktus apo infarkt edhe nëse merren për një periudhë të shkurtër. Faktin e denoncon Administrata e Barnave dhe Ushqimit në Shtetet e Bashkuara (FDA) e cila kërkon modifikimin e etiketa në mëny
transparent

gus12015

AIJS në diabetin e tipit 2 shtojnë riskun për sëmundje kronike të veshkave

Te pacientët me diabet të tipit 2 ekziston një lidhje e përkohshme mes përdorimit të anti-inflamatorëve jo steroidienë (AIJS) dhe rritjes së riskut për sëmundje kronike të veshkave.
transparent

dhj52016

Skepticizmi dhe terapitë alternative e bëjnë më pak të mundur vaksinën anti-grip

Fëmijët amerikanë që i janë nënshtruar mjekësisë komplementare (Cam), kanë më pak gjasa që të vaksinohen kundër gripit në krahasim me të tjerët. Në këtë përfundim ka dalë një studim i fundit i publikuar në "Pediatrics" dhe i koordinuar nga kërkuesja Rhonda BeLue nga Departamenti i Politikave Shëndet
transparent

pri192017

Rezistenca ndaj antibiotikëve, SIF: Përdorim i papërgjegjshëm. Tani duhen strategji

“Rezistenca ndaj antibiotikëve është një nga problemet më të rënda të shëndetësisë. Gjatë viteve është verifikuar një rënie e madhe e interesit për kërkimin dhe prodhimin e molekulave të reja, antibiotiku i fundit i prodhuar i takon vitit 1987”, shprehet Gianni Sava nga Këshilli drejtues i Shoqatës
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC