Farmaci

nën122020

Tumori i mushkërive jo me qeliza jo të vogla metastatik. Evropa aprovon përzierjen imunoterapeutike

Komisioni Evropian ka aprovuar përdorimin e nivolumabit plus ipilimumabin me dy cikle kimoterapie me bazë platini për trajtimin e linjës së parë të pacientëve të rritur me NSCLC, tumori i mushkërive me qeliza jo të vogla metastatik, pa mutacionin e receptorit të faktorit të rritjes epidermike ose zhvendosje të kinazës së limfomës anaplastike. Kjo përzierje është opsioni i parë i trajtimit i bazuar në imunoterapi të dyfishtë, aprovuar në Bashkimin Evropian për pacientët me këtë sëmundje.

Vendimi i Komisionit bazohet në rezultatet e një studimi të fazës 3. "Në një sëmundje aq komplekse sa tumori i mushkërive jo me qeliza të vogla metastatik, disponueshmëria e opsioneve të ndryshme të trajtimit është thelbësore për pacientët, të cilët kanë nevoja dhe probleme të ndryshme", tha Martin Reck, studiues në Klinikën e Mushkërive në Groshansdorf, Gjermani, i cili mori pjesë në studim.

"Pas miratimit të sotëm, mjekët e BE-së do të jenë në gjendje t'u ofrojnë pacientëve një mundësi të re për të ndihmuar në kontrollimin e sëmundjes më herët dhe në përmirësimin e mbijetesës", shton ai. Për Abderrahim Oukessou, Bristol Myers Squibb, "miratimi i Komisionit Evropian për nivolumabin dhe ipilimumabin me dy cikle kimioterapie është një moment historik për pacientët me kancer të mushkërive jo me qeliza të vogla, metastatik, që kanë një prognozë të vështirë, pavarësisht përparimeve të fundit".


Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC