Metastazë

dhj92014

Kanceri i qafës së mitrës: parandalimi dhe trajtimi

Në Evropë karcinoma e qafës së mitrës është tumori i nëntë malinj mbi bazën e përqindjes së vdekshmërisë nga tumoret. Ndërsa për nga frekuenca është i katërti mes femrave në mbarë botës. Rritja e frekuencës është e lidhur me gjendjen e varfërisë së popullsive që nuk kanë mundësi të kryejnë testin Pa
transparent

qer202015

Mungesat e barnave ne tregun farmaceutik

FARMATECH sh.p.k njofton të gjitha farmacitë e interesuara se produktet Spasmex 80mg tabletë dhe Bactocare krem tashmë nuk janë më mungesë në treg.
transparent

maj22018

Sorafenibi. Vlerësohen siguria dhe efikasiteti në karcinomën medulare dhe anaplastike të tiroides

Një studim i fundit japonez i fazës 2, ka vlerësuar sigurinë dhe efikasitetin e sorafenibit te pacientët e prekur nga karcinoma medulare e tiroides ose nga karcinoma anaplastike e tiroides, me sëmundje të përparuar...
transparent

kor42018

Karcinoma pulmonare jo me qeliza të vogla. Durvalumabi përmirëson mbijetesën

Durvalumabi përmirëson dukshëm mbijetesën e përgjithshme te pacientët me karcinomë pulmonare jo me qeliza të vogla (Nsclc) lokalisht e avancuar, në fazën e tretë, e paoperueshme dhe që nuk përparon pas trajtimit me...
transparent

kor172018

Karcinoma pulmonare. Europa aprovon osimertinibin

Komisioni Europian ka aprovuar osimertinibin si monoterapi të vijës së parë, për trajtimin e pacientëve të rritur, të prekur nga karcinoma pulmonare lokalisht e avancuar apo metastatike me mutacione të...
transparent

sht212018

Kanceri i prostatës, rezistent ndaj kastrimit. Apalutamide zgjat mbijetesën pa metastaza

Hulumtuesit kanë përzgjedhur në mënyrë rastësore 1,200 burra në terapi me deprivim androgjenik dhe me kohë të dyfishimit të PSA-së të barabartë ose më pak se 10 muaj, për të marrë 240 mg apalutamide oral në ditë (806 vetë) ose...
transparent

tet52018

Tumori metastatik i gjirit. EMA aprovon terapinë e re shpresëdhënëse

Tumori metastatik i avancuar i gjirit, një nga më të vështirët për t'u trajtuar, mund të shndërrohet në një sëmundje kronike, falë barit të ri, të quajtur abemaciclib, që sapo është miratuar nga Agjencia Europiane e Barnave (EMA)...
transparent

nën192018

Karcinoma mamare metastatike dhe përfitimet nga imunoterapia me atezolizumab

Atezolizumabi është një antitrup monoklonal që ndërvepron me proteinën PD-L1 dhe pacientët me tumore PD-L1-pozitive në fakt kanë pasur një përmirësim më të rëndësishëm në mbijetesën e përgjithshme me...
transparent

jan222019

Tumoret. FDA-ja aprovon një bar të ri kundër mutacionit, pavarësisht ku ndodhet

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave ka aprovuar përdorimin e larotrectinibit, që tregtohet si VITRAKVI nga Loxo Oncology Inc. dhe Bayer, për pacientët adultë dhe pediatrikë me tumore solide që...
transparent

mar252019

Karcinoma e prostatës. Dorëzohet në EMA dokumentacioni për antiandrogjenin e ri

Në Agjencinë Europiane të Barnave është paraqitur kërkesa për autorizimin e hedhjes në treg të darolutamides, një antiandrogjen i ri jo steroid, për trajtimin e pacientëve të...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC