imunoterapi

shk262018

Tumori i mushkërive. Nivolumab+ipilimumab, kombinimi efikas i vijës së parë

Është arritur tashmë përfundimi në lidhje me mbijetesën e lirë nga përparimi (MLP) falë kombinimit të nivolumab-it e ipilimumab-it, përkundër kimioterapisë së vijës së parë te pacientët me tumor të përparuar të mushkërive jo me qeliza të vogla, që...
transparent

kor42018

Karcinoma pulmonare jo me qeliza të vogla. Durvalumabi përmirëson mbijetesën

Durvalumabi përmirëson dukshëm mbijetesën e përgjithshme te pacientët me karcinomë pulmonare jo me qeliza të vogla (Nsclc) lokalisht e avancuar, në fazën e tretë, e paoperueshme dhe që nuk përparon pas trajtimit me...
transparent

tet262018

Europa i hap rrugën imunoterapisë revolucionare Car-T

Komisioni Evropian ka ndezur dritën e gjelbër për imunoterapinë Car-T tisagenlecleucel (Kymriah, Novartis) me dy indikacione: për trajtimin e pacientëve pediatrikë dhe të rinj deri 25 vjeç, me leucemi limfoblastike akute...
transparent

mar122019

Leucemia akute. Komisioni Europian zgjeron indikacionin për imunoterapinë

Komisioni Europian do të zgjerojë indikacionet e blinatumomabit si monoterapi, për pacientët e rritur me leucemi limfoblastike akute. Këtë e ka bërë të ditur Amgeni, duke nënvizuar se kjo është imunoterapia e parë e...
transparent

maj312019

Zgjerohet përdorimi i imunoterapisë sublinguale, por ajo godet vetëm një alergen për çdo herë

Tre alergologë në katër shtete të SHBA-së, e përshkruajnë imunoterapinë sublinguale (SLIT) për të lehtësuar simptomat e shkaktuara nga alergjitë prej poleneve, ambrozias dhe...
transparent

gus132019

Tumori i qelizave renale: kombinimi atezolizumab+bevacizumab, më efektiv se sunitinibi

Kombinimi i antitrupit monoklonal anti-VEGF bevacizumab dhe antitrupit anti-PD-L1 atezolizumab, mund të jetë më efektiv sesa sunitinibi te disa pacientë me karcinomë të...
transparent

tet212019

Imunoterapia me pluhur kikirikësh, drejt aprovimit për pacientët pediatrikë

Komiteti Këshillues për Produktet Alergjike në FDA, dëshiron të rekomandojë pluhurin e kikirikëve, të tregtuar si Palforzia nga Aimmune Therapeutics, për përdorim te fëmijët 4-17 vjeç, alergjikë ndaj kikirikëve, me qëllim...
transparent

dhj22019

Tumori kokë-qafë. Aprovohen në Europë dy regjime trajtimesh me imunoterapi

Komisioni europian ka aprovuar pembrolizumabin, terapia anti-PD-1 e MSD-së, në monoterapi apo në kombinim me kemioterapinë që përmban platin dhe 5-fluorouracile (5-FU) për trajtimin e linjës së parë të pacientëve me karcinomë...
transparent

jan142020

Imunoterapia. AIFA zgjeron përdorimin edhe në 4 tumore të tjera

Agjencia Italiane e Barnave ka zgjeruar përdorimin e pembrolizumabit në katër lloje të tjera të kancerit: melanomë, mushkëri, limfoma e Hodgkinit dhe urotelial. Zgjerohet kështu numri i pacientëve të cilët do të mund...
transparent

nën122020

Tumori i mushkërive jo me qeliza jo të vogla metastatik. Evropa aprovon përzierjen imunoterapeutike

Komisioni Evropian ka aprovuar përdorimin e nivolumabit plus ipilimumabin me dy cikle kimoterapie me bazë platini për trajtimin e linjës së parë të pacientëve të rritur me...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC