drithëra

nën282019

Drithërat integrale dhe fibrat. Testohen efektet mbi sëmundjet jo të transmetueshme

Shtimi i konsumit të drithërave integrale dhe fibrave dietike shoqërohet me rreziqe më të ulëta për sëmundje të ndryshme jo të transmetueshme, sipas një meta-analize të botuar në “Lancet”. Shqyrtimet e mëparshme sistematike...
transparent

sht22020

Parandalimi i kancerit. Ushtrime fizike, jo alkool dhe më pak mish të kuq e të përpunuar. Përditësohen udhëzimet

Shoqata Amerikane e Kancerit, në përditësimin e udhëzimeve të saj mbi parandalimin e kancerit, botuar në “Ca: A Cancer Journal for Clinician”, shpjegon se do të...
transparent

dhj62021

Lidhja e ngushtë që ekziston mes drithërave integrale, incidencës dhe kostove të diabetit të tipit 2

Diabeti i tipit 2 është një ndër sëmundjet kronike me rritje më të shpejtë në botë dhe një dietë e shëndetshme që mbështet menaxhimin e peshës është çelësi për...
transparent

kor292022

Dieta për të rënë në peshë. Shtimi i proteinave lidhet me ushqyerje më të shëndetshme

Shtimi modest i marrjes së proteinave, nga 18% në 20% të numrit të përgjithshëm të kalorive, lidhet me zakone dukshëm më të shëndetshme të ushqyerjes dhe rritje...
transparent

dhj212022

Dieta e shëndetshme me bazë bimore redukton rrezikun për kancer kolorektal

Një dietë e pasur me ushqime të shëndetshme me bazë bimore dhe me pak ushqime të pashëndetshme me bazë bimore redukton rrezikun për zhvillimin e kancerit...
transparent

jan252023

Vdekja e parakohshme dhe ushqyerja. Raporti i rrezikut mes tyre

Rreziku për vdekje të parakohshme mund të reduktohet edhe duke ndjekur një dietë të shëndetshme, sipas një studimi të publikuar në “JAMA Internal Medicine”, dhe të...
transparent

shk102023

Dieta mesdhetare redukton inflamacionin e shkaktuar nga ushqimi

Një studim me përzgjedhje rastësore, i botuar në “Nutrients” dhe i kryer te një grup të rriturish australianë ka krahasuar dietën e zakonshme me atë mesdhetare (HD vs MD) dhe...
transparent

shk242023

Ndërhyrja e duhur dietike redukton lodhjen e shkaktuar nga kanceri

Sipas një studimi të botuar në “Nutrition and Cancer”, një ndërhyrje dietike e synuar mund të ndihmojë në reduktimin e sindromës së lodhjes kronike te pacientët me kancer (CRF)...
transparent

mar202023

Si mund të ndikojnë ndryshimet mes dietave në mjedisin rreth nesh?

Dieta vegane dhe ajo vegjetariane prodhojnë sasinë më të vogël të dioksidit të karbonit, ndërsa dieta keto dhe paleo renditen të fundit për sa i përket qëndrueshmërisë dhe...
transparent

maj82023

Zbulohet lidhja ndërmjet fibrave dietike dhe sëmundjeve kardiovaskulare

Konsumi i fibrave që derivojnë nga drithërat, por jo nga frutat dhe perimet, lidhet me një incidencë më të ulët të sëmundjeve kardiovaskulare (CVD), sipas një studimi të...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC