renale

qer202018

Rivaroxaban-i hap perspektiva të reja kurimi në patologjitë kardiovaskulare

Gjatë kongresit të Shoqatës Kombëtare të mjekëve Kardiologë është paraqitur një panoramë e re terapeutike për koronaropatitë, ateriopatitë periferike dhe për pacientët me patologji kardiovaskulare dhe sëmundje...
transparent

gus292018

Karcinoma e avancuar e qelizave renale. Kombinimi i ri duket premtues

Përpjekjet për të zhvilluar kombinime të agjentëve anti angiogjenetikë me imunoterapitë e bazuara në frenuesit, për trajtimin e pacientëve me karcinomë të avancuar të qelizave renale, në të kaluarën nuk i kanë kapërcyer...
transparent

tet302018

Empagliflozina, si shtesë e terapisë me insulinë te pacientët me DMT1. Rezultatet.

Frenuesit e SGLT-2 (SGLT-2i) janë barna që veprojnë duke bllokuar në mënyrë të kthyeshme bashkëtransportuesin sodë/glukozë të tipit 2, të lokalizuar në membranat qelizore të tubulit proksimal renal. Kjo proteinë...
transparent

jan212019

Karcinoma e avancuar e qelizave renale. Europa miraton kombinimin imuno-onkologjik

Komisioni Evropian ka miratuar kombinimin e nivolumabit (3mg/kg) me një “dozë të ulët” të ipilimumabit (1 mg/kg) për trajtimin e linjës së parë të pacientëve me karcinomë të qelizave renale në gjendje të avancuar, në gjendje...
transparent

qer172019

Diabeti 2. Dulaglutide parandalon eventet kardiologjike dhe renale

Dulaglutide, agonist i receptorit të glucagon-like peptide (GLP-1), mund të ndihmojë në parandalimin e ngjarjeve kardiovaskulare te të rriturit në rrezik të lartë, me diabet të tipit 2. Këtë e sugjerojnë rezultatet e studimit...
transparent

kor302019

Linagliptina, e sigurt dhe efikase edhe te pacientët shumë të moshuar

Një studim tregon se te pacientët me diabet të tipit 2 dhe sëmundje kardiovaskulare, ose me funksion renal të dëmtuar, linagliptina është e sigurt nga pikëpamja kardiovaskulare e renale dhe nuk rrit rrezikun për pamjaftueshmëri...
transparent

gus132019

Tumori i qelizave renale: kombinimi atezolizumab+bevacizumab, më efektiv se sunitinibi

Kombinimi i antitrupit monoklonal anti-VEGF bevacizumab dhe antitrupit anti-PD-L1 atezolizumab, mund të jetë më efektiv sesa sunitinibi te disa pacientë me karcinomë të...
transparent

nën182019

Karcinoma renale e përparuar. CHMP-ja mbështet kombinimin për trajtimin e linjës së parë

CHMP-ja në EMA, ka dhënë një mendim pozitiv, duke rekomanduar aprovimin e avelumabit në kombinim me axitinibin në trajtimin e linjës së parë te pacientët e rritur, të prekur nga karcinoma e përparuar renale. Këtë e bën...
transparent

qer242020

EMA autorizon canagliflozinën edhe për sëmundjen renale diabetike

Agjencia Evropiane e Barnave, ka pranuar përditësimin e indikacioneve të Invokanës (Canagliflozin). Për herë të parë në thuajse 20 vjet, pacientët me sëmundje renale diabetike, do të kenë në dispozicion një trajtim të ri për...
transparent

sht222020

Efikasiteti i dapagliflozinës, sipas studimit të Shoqatës Evropiane të Kardiologjisë

Dapagliflozina ul rrezikun e insuficiencës renale, vdekjes për shkaqe kardiovaskulare dhe shtrimin në spital nga insuficienca kardiake, si dhe redukton vdekshmërinë për të gjitha shkaqet, te pacientët me sëmundje renale kronike...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC