patologji

jan302018

Degjenerimi makular. Mjekët britanikë mbështetin përdorimin e bevacizumab-it të paautorizuar

Këshilli i Përgjithshëm Mjekësor u ka dhënë mbështetjen e tij mjekëve që përshkruajnë bevacizumab-in (Avastin) për të mjekuar degjenerimin makular të lidhur me moshën (AMD). Ky indikim që shkon përtej licencës së barit, ka marrë...
transparent

pri82022

Alergjitë te të rriturit. Rreziqe të mundshme nga produktet për lëkurën, që përmbajnë qumësht dhie

Sipas një letre kërkimore të botuar në Clinical & Experimental Allergy, njerëzit që vuajnë nga sëmundjet inflamatore dermatologjike duhet të shmangin përdorimin e produkteve të lëkurës që përmbajnë derivate...
transparent

maj52022

Migrena. Komisioni Europian miraton medikamentin novator

Komisioni Europian ka autorizuar hedhjen në treg të një antagonisti të receptorit të gjeneve të kalcitoninës, si për trajtimin akut të migrenës me ose pa aura, ashtu edhe për trajtimin e migrenës episodike te të rriturit që...
transparent

dhj152022

Ndotja atmosferike rrit rrezikun për multimorbiditet

Ndotja atmosferike e shkaktuar nga trafiku rrit rrezikun për zhvillimin e sëmundjeve fizike dhe mendore në terma afatgjatë, sipas një studimi të botuar në Frontiers in Public...
transparent

jan272023

Amazon Pharmacy lançon shërbimin e ri: barnat gjenerike në shtëpi, për 5 dollarë në muaj

Në Amazon mund të abonohesh për të marrë produkte të të gjitha llojeve në shtëpi, sende ushqimore dhe për të parë filma. Tani, mund të abonohesh edhe për të marrë barna...
transparent

dhj222023

Dermatiti atopik te fëmijët. Këshillat e farmacistëve mbi terapitë lokale dhe përdorimi i tyre

Frekuenca dhe qëndrueshmëria në aplikimin e trajtimeve lokale kundër dermatitit atopik gjatë shpërthimeve dhe për terapinë mbajtëse janë thelbësore për të menaxhuar sa më ...
transparent

shk62024

Pacientët kardiopatikë janë gjashtë herë më të rrezikuar nga depresioni. Barnat antidepresive efektive dhe të sigurta.

Rreziku për t’u prekur nga depresioni është shumë i lartë te pacientët me sëmundje zemre, por përdorimi i barnave antidepresive nuk paraqet rrezik, sipas një studimi të...
transparent

shk132024

Ndërveprimet e barnave. Kujdes nga përdorimi i tyre për disfunksionin erektil dhe për anginën

Një studim ka evidentuar shtim të rreziqeve kardiovaskulare nga kombinimi i një inhibitori të fosfodiesterazës me nitratet te meshkujt me sëmundje koronare të qëndrueshme...
transparent

shk272024

Dhimbja e shpinës, e lidhur me depresionin dhe patologjitë kronike. Ja, studimet.

Dhimbja e shpinës prek më shumë se 619 milionë vetë në të gjithë botën dhe në 30 vitet e ardhshme, numri i pacientëve me këtë problem mund të rritet në më shumë se 200...
transparent

mar262024

Sëmundja renale kronike, patologji e heshtur

Sinteza e qelizave të kuqe të gjakut, ruajtja e niveleve të duhura të mineraleve të rëndësishme në organizëm dhe rregullimi i presionit të gjakut, janë disa nga proceset që...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC