levotiroksina

nën62014

SHBA, klasifikimi i barnave: më të përshkruarat nuk përputhen me më të shiturat

Hipokolesterolizuesi rosuvastatin ia ka marrë vendin e parë levotiroksinës në klasifikimin e barnave më të përshkruara nga mjekët, ndërsa në renditjen e barnave më të shitura në Shtetet e Bashkuara mbetet antipsikotiku aripiprazol.
transparent

nën202014

Marrja e njëkohshme e barnave me kontraceptivët hormonalë ul efikasitetin e tyre

Gjatë kongresit francez të gjinekologjisë dhe obstetrikës, të sapombajtur në Tarbes, studiuesja Haleh Bagheri rikujtoi ndërveprimet më të zakonshme mes kontraceptivëve hormonalë dhe barnave të tjera.
transparent

dhj222014

Levotiroksina, nga AIFA sqarime mbi përshkrimin

Përshkrimi i parë i një trajtimi me Levotiroksinë mund të aplikohet edhe duke e zëvendësuar atë me një bar ekuivalent, por rekomandohet që trajtimi të vijojë me barin e përshkrimit të parë.
transparent

mar12016

Hipotiroidizmi, levotiroksina likuide më efikase se ajo në tableta

Tri studime të zhvilluara në Itali tregojnë se problemi i numrit të vogël të pacientëve hipotiroidenë që marrin rregullisht levotiroksinë, mund të zgjidhet përfundimisht falë një formulimi të ri të hormonit në solucion likuid në vend të tabletave tradicionale.
transparent

maj52017

Levotiroksina, më pak kontrolle me formulimin e lëngshëm

Te pacientët hipotiroidenë kalimi nga levotiroksina me tableta në formulim të lëngshëm (veçanërisht kur ka faktorë që mund të ndryshojnë përthithjen e tabletave) mund të reduktojë numrin e ekzaminimeve të funksionit tiroiden, para së gjithash kontrollin e TSH-së. Ja në sintezë se në ç’përfundim del
transparent

tet312017

Peticion në Francë, shqetësim për formulimin e ri të levotiroksinës

Po ngjall gjithnjë e më shumë shqetësim mes pacientëve hipotiroidenë francezë një formulim i ri i levotiroksinës, i tregtuar në fund të marsit. Numri i sinjalizimeve të efekteve anësore është i tillë, sa në pak muaj ka nxitur AFMT-në (Shoqatën franceze të sëmundjeve të tiroides) që të lançojë një pe
transparent

dhj72017

Francë, pacientët fitojnë gjyqin: Rikthehet formula e vjetër e barit Levothyrox!

Të rikthehet formula e vjetër e barit Levothyrox! Ky është vendimi i marrë nga Gjykata e Tuluzës e cila ka shqyrtuar ankesën e 25 vetëve, të cilët ia kishin bërë këtë kërkesë firmës farmaceutike Merck. Kjo çështje ka nisur që në muajin shtator...
transparent

maj82018

Kujdes! Ritonaviri ndërvepron me levotiroksinën. EMA kërkon përditësim informacioni

Agjencia Italiane e Barnave ka tërhequr vëmendje në lidhje me informacionet e fundit që duhen shtuar në Përmbledhjen e Karakteristikave të Produktit dhe në fletën shoqëruese të barnave me bazë ritonavirin (si një përbërës të...
transparent

nën122019

Levotiroksina e lëngshme. AIFA aprovon formulimin e ri, me dozim më të thjeshtë

AIFA ka aprovuar hedhjen në treg të një formulimi të ri të levotiroksinës së lëngshme për trajtimin e hipotiroidizmit, pa alkool dhe në një formulim farmaceutik që jep mundësi për dozime të personalizuara, në bazë nevojave të pacientëve...
transparent

dhj122019

Hipotiroidizmi subklinik te të moshuarit. Levotiroksina nuk ka asnjë efekt mbi shëndetin e kockave

Si mosfunksionimi i tiroides, ashtu edhe terapia me levotiroksinë, janë lidhur me dobësim të eshtrave, por studimet mbi efektet që ka mbi skeletin, medikamenti i...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC