BE

qer172014

Antitumoral, anti-inflamator, analgjezik: mundësi të reja në SHBA dhe BE

Komisioni Europian ka autorizuar një udhëzim të ri për frenuesin oral multikinasik sorafenib (Nexavar i Bayer Healthcare dhe Onyx Pharmaceuticals, Inc., pjesë e grupit Amgen): për trajtimin e pacientëve me tumor të diferencuar të tiroides ...
transparent

tet102014

Produktet farmaceutike të falsifikuara: Dëmi arrin 60 miliardë dollarë

Përbën rreth 6% të tregut global të barnave dhe një humbje prej 60 miliardë dollarësh në vit për industrinë farmaceutike dhe një rrezik të lartë kontaminimi në zinxhirin ligjor të furnizimit: këto janë vlerësimet me të cilat Organizata Botërore e Shëndetit ka cilësuar fenomenin e falsifikimit.
transparent

pri192016

Hepatiti C: EMA nis një procedurë rishikimi për antiviralët me veprim të drejtpërdrejtë

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) ka nisur rishikimin për 6 antiviralë me veprim të drejtpërdrejtë, të aprovuar në Bashkimin Evropian për trajtimin e infeksioneve kronike nga virusi i hepatitit C. Barna të tilla që deri më sot kanë rezultuar efikase, mund të përdoren pa interferon,
transparent

dhj232016

Farmacistë-grosistë, shqetësimi i mungesës së barnave ngrihet në Parlamentin Evropian

Mungesa e barnave për shkak të mungesës së ekuilibrave kryesisht në tregtinë paralele (paralel trade) është një problem i përhapur në Evropë dhe prandaj shtete si Franca, Portugalia, Greqia, Bullgaria, Rumania, Hungaria, Sllovenia, Republika Çeke etj., kanë ngritur zërin mbi këtë temë në
transparent

jan312017

Të dhënat sensitive të pacientit. Së shpejti një sistem për mbrojtjen e të dhënave të pacientit në spitale dhe farmaci

Përafrimi i legjislacionit me direktivat e Bashkimit Evropian synon mbrojtjen e të dhënave sensitive të pacientit. Në shumë spitale në vendin tonë nuk ruhen të dhënat e pacientëve duke i bërë publike ato. Komisioneri për mbrojtjen e të dhënave personale z.Besnik Dervishi
transparent

shk272017

Tumoret, aprovohet antitrupi i parë monoklonal biosimilar

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) ka aprovuar rituximab antitrupin e parë monoklonal biosimilar për trajtimin e tumoreve, si limfoma e përhapur me qeliza të mëdha B, limfoma folikulare dhe leucemia limfatike kronike.
transparent

jan182018

Aprovohet ocrelizumab-i. Një shpresë e re për sklerozën multiple recidivante e progresive

Bashkimi Europian ka dhënë autorizimin për nxjerrjen në treg të ocrelizumab-it për trajtimin e pacientëve me forma recidivante aktive të sklerozës multiple, me karakteristika klinike ose radiologjike, ashtu si edhe për pacientët e prekur nga skleroza multiple kryesisht...
transparent

tet232018

Nuk ndalet "eksodi" i mjekëve drejt vendeve të Perëndimit

Mjekët shqiptarë gjithnjë e më shumë po synojnë të punojnë në vendet e Bashkimit Europian. Janë kryesisht mjekët e rinj ata që pasi janë praktikuar në spitalet tona, tani kanë vendosur t'i braktisin ato për kushte më të mira pune, por...
transparent

nën52018

Rivaroxabani. Aprovohet indikacioni i ri

Agjencia rregullatore amerikane FDA ka aprovuar përdorimin e rivaroxabanit në dozimin 2.5 mg dy herë në ditë, plus acid acetilsalicilik (ASA) me dozë të ulët, një herë në ditë, për të zvogëluar rrezikun e ngjarjeve të mëdha...
transparent

qer72019

Acidet yndyrore trans. Miratohen kufizimet për produktet e ambalazhuara

Në vijim të paralajmërimit të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, edhe Bashkimi Evropian ka hedhur një hap vendimtar drejt eliminimit të një përbërësi të produkteve ushqimore industriale që nuk ka asnjë përparësi...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC