EMA

qer102014

Hepatiti C: AbbVie dorëzojnë dosjet tek EMA, së shpejti terapia e re

Kompania farmaceutike AbbVie prezantoi në EMA (Agjencia Europiane për Barnat) kërkesën për autorizimin e futjes në treg të trajtimit eksperimental plotësisht oral dhe të privuar nga interferoni, për trajtimin e pacientëve të rritur me hepatitit kronik HCV të gjenotipit 1.
transparent

qer172014

Antitumoral, anti-inflamator, analgjezik: mundësi të reja në SHBA dhe BE

Komisioni Europian ka autorizuar një udhëzim të ri për frenuesin oral multikinasik sorafenib (Nexavar i Bayer Healthcare dhe Onyx Pharmaceuticals, Inc., pjesë e grupit Amgen): për trajtimin e pacientëve me tumor të diferencuar të tiroides ...
transparent

gus282014

Barnat bllokues të dyfishtë të RAS, EMA nuk e rekomandon përdorimin

Përdorimi i kombinuar i barnave që veprojnë në sistemin renin-angiotensin (RAS), i njohur si bllokim i dyfishtë i RAS, rrit rrezikun e efekteve anësore dhe nuk sjell një përfitim të rëndësishëm përveç se në një grup të përzgjedhur të pacientëve dhe për këtë arsye rekomandohen disa kufizime.
transparent

sht172014

EMA autorizon udhëzime të reja dhe barna të reja

Agjensia Europiane për Barnat (EMA) në punën e saj gjatë muajit gusht: një numër masash që lidhen me barnat në treg dhe atyre që do të aprovohen.
transparent

tet92014

Agjensitë rregullatore në punë për udhëzime dhe molekula të reja

Është astma udhëzimi i ri për përdorimin e tiotropium (Spiriva Respimat e Boehringer Ingelheim) në Komunitetin Europian: bari mund të përdoret tek pacientët e rritur astmatikë, si trajtim shtesë bronkodilatues për terapinë mbajtëse ...
transparent

nën252014

EMA sugjeron ri-klasifikimin e ulipristalit në kontraceptiv pa recetë

Komiteti i produkteve mjekësore për përdorim njerëzor (CHMP) i Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA) është shprehur në favor të ri-klasifikimit të ulipristalit, nga ‘’bar me përshkrim mjekësor’’ në ‘’bar pa detyrim recete mjekësore’’
transparent

dhj302014

EMA publikon raportin e parë provizor mbi trajtimet për Ebolan

Agjencia Evropiane e Medikamenteve (EMA) ka publikuar raportin e parë provizor mbi rishikimin e trajtimeve për Ebola-n në fazën e zhvillimit. Sipas raportit, aktualisht nuk ka prova të mjaftueshme mbi sigurinë dhe efikasitetin e këtyre trajtimeve eksperimentale
transparent

jan82015

Informacione të reja sigurie për regadenosonin

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) tërheq vëmendjen e profesionistëve të shëndetit në lidhje me disa të dhëna të reja të rëndësishme lidhur me rrezikun për aksidente cerebrovaskulare dhe kriza konvulsive të shkaktuara nga Rapiscani (regadenoson) pas administrimit të aminofilinës
transparent

jan102015

Komunikatë e rëndësishme për mykofenolat mofetil

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) tërheq vëmendjen e profesionistëve të shëndetësisë mbi një informacion të rëndësishëm sigurie lidhur me përdorimin e mykofenolat-it mofetil, i konvertuar tërësisht në formën aktive farmakologjike: acidin mykofenolik (MPA)...
transparent

jan122015

Ema: 2014 viti i rekordeve për barnat jetimë

Gjatë 2014-ës Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) ka rekomanduar miratimin e numrit më të madh të barnave të përcaktuara si barna jetimë në krahasim me vitet e mëparshme. Nga 82 produkte të reja mjekësore të autorizuara gjatë vitit, më pak se 17 janë të destinuara për trajtimin e sëmundje të
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC