Farmaci

jan82015

Informacione të reja sigurie për regadenosonin

 Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) tërheq vëmendjen e profesionistëve të shëndetit në lidhje me disa të dhëna të reja të rëndësishme lidhur me rrezikun për aksidente cerebrovaskulare dhe kriza konvulsive të shkaktuara nga Rapiscani (regadenoson) pas administrimit të aminofilinës.
Rapiscan është një vasodilator koronar selektiv i cili shërben për përdorim diagnostik si një agjent për stresin farmakologjik në perfuzionin e miokardit me radionuklide (myocardial perfusion imaging, MPI) te pacientët e rritur që nuk kanë mundësi t'i nënshtrohen testeve të përshtatshme.
Ka pasur raportime për aksidente cerebrovaskulare, disa nga të cilat rezultojnë me rritje të konsiderueshme të presionit të gjakut, hipotension të rëndë apo përkeqësim të fibrilacionit atrial i shkaktuar pas administrimit të regadenosonit. Pas administrimit të aminofilinës janë verifikuar raste të zgjatjes së krizave konvulsive, të shkaktuara nga regadenosoni.
Është e nevojshme që ky bar të përdoret me kujdes te pacientët me fibrilacion atrial ose të riskuar nga hipotensioni dhe të mos administrohet te pacientët me hipotension të rëndë. Nuk rekomandohet as administrimi i aminofilinës në mënyrë që t'u jepte fund krizave konvulsive të nxitura nga regadenosoni./AIFA

 


 


Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC