Farmaci

sht272021

Hipotiroidizmi. I disponueshëm, një formulim i ri i levotiroksinës

Tashmë, është në dispozicion një formulim i ri i levotiroksinës së natriumit (LT-4) për hipotiroidizmin, i cili përmirëson pajtueshmërinë e pacientit me terapinë, duke garantuar stabilitet më të madh të TSH-së me kalimin e kohës. Kjo është bërë e ditur nga një shënim i Ibsa-s, që ka nënvizuar se formulimi i ri, i disponueshëm në 12 doza të reja, është veçanërisht i rëndësishëm duke marrë parasysh se deri më sot, pavarësisht nga përhapja e lartë e çrregullimeve të tiroides, hipotiroidizmi është një fushë në të cilën risitë terapeutike janë të kufizuara.

"Është ende i ulët ndërgjegjësimi i pacientëve me hipotiroidizëm, një sëmundje për të cilën janë themelore diagnoza e hershme dhe aderenca e vazhdueshme terapeutike", shpjegon Anna Maria Colao, presidente e SIE-s, Shoqata Italiane e Endokrinologjisë. "Trajtimi standard konsiston kryesisht në marrjen e levotiroksinës për të riekuilibruar nivelet hormonale dhe kërkon monitorim të vazhdueshëm të pacientit për të rregulluar trajtimin. Gjetja e dozës më të përshtatshme është thelbësore për të arritur rezultatet më të mira klinike dhe formulimi i ri i LT-4, i përbërë vetëm nga glicerina dhe uji, përfaqëson një risi në dobi të pacientëve. Në fakt, solucioni i lëngshëm jep mundësi për të kapërcyer faktorët që normalisht ndërhyjnë në përthithjen e përbërësit aktiv në tableta dhe për të arritur kështu, në një spektër të gjerë pacientësh, stabilitet më të madh të TSH-së me kalimin e kohës".

Levotiroksina është e pranishme në formulimet orale në formë tabletash, kapsulash me xhel të butë dhe tretësire të lëngshme, kjo e fundit e formuluar deri më tani në një përzierje të LT-4 me glicerinë (85%) dhe etanol (96%). Risia e formulës së re të lëngshme siguron si mungesën e substancave ndihmëse, zakonisht të pranishme në tableta, që mund të çojnë në intoleranca dhe alergji, ashtu edhe mungesën e alkoolit. "Formulimet e reja të levotiroksinës në formulim të lëngshëm dhe në 12 doza të ndryshme janë një element i rëndësishëm inovativ i disponueshëm për endokrinologët të cilët do të jenë në gjendje të identifikojnë mundësitë terapeutike më të përshtatshme për të ndihmuar në përmirësimin e cilësisë së jetës së pacientëve të tyre dhe t'u sigurojnë atyre një trajtim të synuar dhe të personalizuar", thotë Franco Grimaldi, president i Shoqatës së Endokrinologëve.


Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC