tiroide

shk132018

Tiroiditi kronik autoimun te gratë që bëjnë RMA. Trajtimi me LT-4 nuk ndikon në shtatzëni

Një studim i fundit kinez ka paraqitur të dhëna të nevojshme në një fushë veçanërisht kontroverse, pasi është shumë e varfër në studime me përzgjedhje rastësore, të afta për të vlerësuar domosdoshmërinë e terapisë me L-T4 te pacientet shtatzëna dhe...
transparent

maj22018

Sorafenibi. Vlerësohen siguria dhe efikasiteti në karcinomën medulare dhe anaplastike të tiroides

Një studim i fundit japonez i fazës 2, ka vlerësuar sigurinë dhe efikasitetin e sorafenibit te pacientët e prekur nga karcinoma medulare e tiroides ose nga karcinoma anaplastike e tiroides, me sëmundje të përparuar...
transparent

tet312018

Zgjerohet spektri i efikasitetit të cabozantinibit në karcinomën tiroide

Një studim i kohëve të fundit i fazës II, i prezantuar në Arizona gjatë simpoziumit multidisiplinar për kanceret e kokës dhe të qafës, ka vlerësuar efikasitetin e cabozantinib-it (60 mg/ditë per os) te 35 pacientë me tumor të...
transparent

nën122019

Levotiroksina e lëngshme. AIFA aprovon formulimin e ri, me dozim më të thjeshtë

AIFA ka aprovuar hedhjen në treg të një formulimi të ri të levotiroksinës së lëngshme për trajtimin e hipotiroidizmit, pa alkool dhe në një formulim farmaceutik që jep mundësi për dozime të personalizuara, në bazë nevojave të pacientëve...
transparent

shk172020

Sindroma Cushing. CHMP-ja rekomandon osilodrostatin, inhibitorin e 11beta-hidroksilazës

Komiteti i Barnave për Përdorim Njerëzor (CHMP) i Agjencisë Europiane të Barnave (EMA) ka dhënë mendim pozitiv në lidhje me osilodrostatin për trajtimin e...
transparent

shk232021

Betadina ul transmetimin e Sars-CoV-2. Studimi botohet në “Jama”

Trajtimi me betadinë lokale ka ulur titrat viralë të pacientëve me Covid-19, krahasuar me kontrollet, por shfaqi efekt anësor në gjëndrën tiroide, sipas një letre kërkimore të botuar në “Jama Otolaryngology - Head & Neck Surgery”...
transparent

qer212021

Pralsetinibi, i sigurt dhe efektiv në tumoret pulmonare dhe të tiroides me ndryshime të gjenit RET

Rezultatet e studimit klinik të fazës I/II ARROW, nënshkruar nga studiuesit në Qendrën e Kancerit të Universitetit të Teksasit tregojnë se një dozë ditore e pralsetinibit, një frenues tepër selektiv i RET-it...
transparent

sht272021

Hipotiroidizmi. I disponueshëm, një formulim i ri i levotiroksinës

Tashmë, është në dispozicion një formulim i ri i levotiroksinës së natriumit (LT-4) për hipotiroidizmin, i cili përmirëson pajtueshmërinë e pacientit me terapinë, duke garantuar stabilitet më të madh të TSH-së...
transparent

tet212021

Tiroidet. Shëndeti dhe funksioni potencialisht në rrezik, edhe për shkak të faktorëve mjedisorë

Funksioni i dëmtuar i tiroides mund të përcaktohet nga faktorë të shumtë mjedisorë. Në fakt, jodi, ky element i pranishëm në ujë, është një komponent thelbësor i sintezës së hormoneve tiroide. Kështu, zonat që kanë...
transparent

maj312022

Suplementet, testet e tiroides dhe biotina me doza të larta. Ja, çfarë duhet të dini

Një kërkim i ri i kryer në SHBA ka zbuluar se një përqindje e konsiderueshme njerëzish që marrin suplemente me përmbajtje të lartë biotine, për shëndetin e thonjve...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC