Hipotiroidizëm

tet232014

Metformina ngadalëson sëmundjen e tiroides

Te pacientët hipotiroidë marrja e metforminës, një hipoglicemizues oral që zakonisht përdoret në menaxhimin e diabetit të tipit 2 (i pavarur nga insulina), mund të çojë në një rënie të konsiderueshme të niveleve qarkulluese të hormoneve tiroide stimulues (TSH).
transparent

jan282015

Sëmundjet tiroidiene, roli i farmacistëve në një fushatë të re amerikane

Fushata e re në Shtetet e Bashkuara për ndërgjegjësimin mbi sëmundjet tiroidiene, përfshin për herë të parë edhe farmacistët. "Ka shumë keqkuptime mbi funksionimin e tiroides dhe patologjive të saj", pohon Mack Harrell, president i Shoqatës Amerikane të Endokrinologjistëve Klinike (AACE), dhe është
transparent

mar12016

Hipotiroidizmi, levotiroksina likuide më efikase se ajo në tableta

Tri studime të zhvilluara në Itali tregojnë se problemi i numrit të vogël të pacientëve hipotiroidenë që marrin rregullisht levotiroksinë, mund të zgjidhet përfundimisht falë një formulimi të ri të hormonit në solucion likuid në vend të tabletave tradicionale.
transparent

maj242017

Hipotiroidizmi dhe shtatzënia, BMJ: Risqet dhe përfitimet me trajtimin hormonal

Sipas një studimi retrospektiv të publikuar në British Medical Journal dhe të koordinuar nga Victor Montori nga departamenti i endokrinologjisë në "Mayo Clinic" në Rochester, Minesota, terapia e hipotiroidizmit subklinik në shtatzëni lidhet nga njëra anë me një risk më të ulët për abort dhe nga ana
transparent

dhj72017

Francë, pacientët fitojnë gjyqin: Rikthehet formula e vjetër e barit Levothyrox!

Të rikthehet formula e vjetër e barit Levothyrox! Ky është vendimi i marrë nga Gjykata e Tuluzës e cila ka shqyrtuar ankesën e 25 vetëve, të cilët ia kishin bërë këtë kërkesë firmës farmaceutike Merck. Kjo çështje ka nisur që në muajin shtator...
transparent

maj82018

Kujdes! Ritonaviri ndërvepron me levotiroksinën. EMA kërkon përditësim informacioni

Agjencia Italiane e Barnave ka tërhequr vëmendje në lidhje me informacionet e fundit që duhen shtuar në Përmbledhjen e Karakteristikave të Produktit dhe në fletën shoqëruese të barnave me bazë ritonavirin (si një përbërës të...
transparent

nën132018

Hipotiroidizmi subklinik: terapia hormonale rutinë, nuk e përmirëson cilësinë e jetës

Terapia e hormoneve tiroide te të rriturit jo shtatzënë, me hipotiroidizëm subklinik, nuk shoqërohet me përmirësime në cilësinë e përgjithshme të jetës ose të simptomave të...
transparent

dhj122019

Hipotiroidizmi subklinik te të moshuarit. Levotiroksina nuk ka asnjë efekt mbi shëndetin e kockave

Si mosfunksionimi i tiroides, ashtu edhe terapia me levotiroksinë, janë lidhur me dobësim të eshtrave, por studimet mbi efektet që ka mbi skeletin, medikamenti i...
transparent

sht272021

Hipotiroidizmi. I disponueshëm, një formulim i ri i levotiroksinës

Tashmë, është në dispozicion një formulim i ri i levotiroksinës së natriumit (LT-4) për hipotiroidizmin, i cili përmirëson pajtueshmërinë e pacientit me terapinë, duke garantuar stabilitet më të madh të TSH-së...
transparent

tet212021

Tiroidet. Shëndeti dhe funksioni potencialisht në rrezik, edhe për shkak të faktorëve mjedisorë

Funksioni i dëmtuar i tiroides mund të përcaktohet nga faktorë të shumtë mjedisorë. Në fakt, jodi, ky element i pranishëm në ujë, është një komponent thelbësor i sintezës së hormoneve tiroide. Kështu, zonat që kanë...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC