Farmaci

tet72020

Barnat. EMA: Rritje e kërkesave për autorizime tregtare

Është e nevojshme të përgatitemi për një "shtim të madh të aplikimeve për autorizimin e marketimit të barnave dhe vaksinave kundër Covid-19 në tremujorin e katërt të vitit 2020 dhe në tremujorët e parë dhe të dytë të vitit 2021". Kjo u nënvizua nga Këshilli Administrues i EMA-s (Agjencia Evropiane e Barnave) në fund të takimit në tetor, i fundit për drejtorin ekzekutiv Guido Rasi, para përfundimit të mandatit të tij. Ditët e fundit, EMA kishte njoftuar fillimin e "rishikimit të vazhdueshëm" të të dhënave për një vaksinë anti-Covid, një ecuri që synon të përshpejtojë procesin.

Priten muaj mbingarkese për agjencinë, e cila ka vënë në veprim planin e saj të vazhdueshmërisë operative për t'u marrë me valën e pyetjeve në lidhje me Covid-19. Për më tepër, në planin afatgjatë, rritja e paparë e vëllimit të punës për ndjekjen pasautorizuese të terapive dhe vaksinave të reja të coronavirusit, do të merret gjithashtu me kujdes në konsideratë. EMA thekson se "janë të nevojshme burime shtesë për aktivitetet e komunikimit dhe angazhimin me palët e interesuara për vaksinat".
Bordi ka theksuar se është thelbësore që "të vihen në dispozicion urgjentisht burime shtesë" për t'i dhënë mundësinë agjencisë të përmbushë mandatin e saj dhe t'iu përgjigjet nevojave të pacientëve, ndërkohë që, "janë marrë masat për t'u siguruar që procesi i rishikimit shkencor të aplikimeve për autorizimin e marketingut për vaksinat kundër Covid-19 dhe procedura e blerjes së vaksinave të BE-së të mbeten procese të ndara".
Kjo do të thotë, për shembull, që anëtarët e komiteteve shkencore dhe ekspertët e përfshirë në procedurat e autorizimit, nuk mund të marrin pjesë në procedurat paraprake të blerjes, të vendosura nga BE-ja dhe anasjelltas, thuhet në deklaratë.


Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC