VAKSINAT

kor142014

Australi, farmacistët të autorizuar për të vaksinuar, mjekët të shqetësuar

Nga shtatori i ardhshëm, në vazhdim të një faze eksperimentale, farmacistët e një shteti Australian do të autorizohen për të administruar vaksinat kundër pertusis dhe fruthit, por mjekët janë të shqetësuar ...
transparent

sht182014

Ebola: ndërsa rriten masat e sigurisë, nga Rusia një tjetër vaksinë

Nga Rusia vjen shpresa e një arme kundër infeksionit nga Ebola: një ekip mjekësh rusë ka zhvilluar një vaksinë eksperimentale kundër virusit.
transparent

sht302014

NEJM: sipas një studimi, vaksina antigrip me dozë të lartë është më efektive tek të moshuarit

Vaksina antigrip me dozë të lartë, trivalente dhe inaktivizuar (IIV3-HD) është më efektive me 24% në raport me vaksinat me dozë standarte, për të mbrojtur nga gripi dhe komplikacionet e tij personat mbi gjashtëdhjetë vjeç, ky sipas një studimi të publikuar në New England Journal of Medicine(NEJM).
transparent

tet282014

Propozimi i ri për shmangien e dublikatëve në studimet klinike ndaj fëmijëve

Agjencia Evropiane e Medikamenteve (EMA) prezanton një ‘’plan unik zhvillimi’’ për t’u zbatuar në të gjithë Bashkimin Evropian, një zgjidhje harmonike kjo për të gjitha kompanitë farmaceutike që prodhojnë vaksina
transparent

nën82014

Për 3 vjet vaksina kundër kancerit dhe pas 5 ajo për Alzheimerin

Studimet në këtë sektor janë tashmë në fazë të avancuar, përveç vaksinimeve kundër sëmundjeve infektive, sot ekzistojnë tre prurje të rëndësishme që po bëjnë hapa gjigante: ajo që ka lidhje me vaksinat për imunoterapinë ndaj tumorit; ajo që lidhet me vaksinën kundër Alzheimerit
transparent

dhj292014

Prurjet e reja farmaceutike për 2015-ën

Në 2015-ën parashikohet hedhja në treg e një pacemaker-i me një bateri litiumi e cila ka një kohëzgjatje deri në shtatë vjet, ndërsa për trajtimin e insuficiencës kardiake, do të vihet në dispozicion një bar që frenon receptorët e angiotensinës dhe të neprilisinës
transparent

shk32015

Gripi në Shqipëri. 30% pacientë të prekur më shumë se viti i kaluar

Fundi i janarit dhe ditët e para të muajit shkurt klasifikohen nga ekspertët e shëndetit publik si më problematikët për shkak të shpërthimit të epidemisë së gripit. Sipas të dhënave të raportuara nga Instituti i Shëndetit Publik, këtë vit rezultojnë 30% më shumë të prekur nga gripi apo infeksione të
transparent

shk62015

Vaksina e anti-grip: efikasiteti vetëm në 23% të rasteve në SHBA

Këtë vit vaksina kundër gripit duket efektive vetëm në 23% të rasteve, sipas një analize paraprake të kryer nga Qendra për Kontrollin e Sëmundjeve dhe Parandalimin (CDC) në Shtetet e Bashkuara në rreth 2.300 pacientë të trajtuar për sëmundjet respiratore akute dhe të botuara në të përjavshmen “Morbi
transparent

mar212015

Vaksina anti-grip pak efikase, FDA kërkon rishikimin e formulimit të saj për periudhën 2015/2016

Administrata amerikane e Barnave dhe Ushqimit (FDA) rekomandon një rishikim të plotë të formulimit të vaksinës anti-grip për sezonin e ardhshëm. Autoriteti rregullator më parë kishte ngritur një grup konsulentësh të cilët arritën në këtë përfundim si rezultat i mbulimit të vogël me vaksina, i cili u
transparent

mar252015

Të moshuarve iu nevojiten dy vaksinime kundër pneumokokut

Personat mbi 65 vjeç kanë nevojë për dy vaksina për t'u mbrojtur nga sepsisi, meningjiti dhe pneumonia, sipas Qendrës për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) në SHBA. Këto infeksione të shkaktuara nga bakteret e tipit Pneumococcus paraqesin një nivel në rritje të rrezikut për të moshuar
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC