Farmaci

maj132019

Tumori i prostatës. FDA-ja i hap rrugë aplikimit të ri për darolutamiden

Enti rregullator amerikan, FDA, ka pranuar aplikimin për bar të ri (NDA) dhe ka dhënë shqyrtim prioritar (Priority Review) për darolutamiden, për trajtimin e tumorit të prostatës, rezistent ndaj kastrimit, jo metastatik (nmCRPC). Këtë e bën të ditur Bayer-i, duke nënvizuar se dhënia e NDA-së dhe shqyrtimi prioritar për darolutamiden, bazohet në të dhënat e studimit të fazës III ARAMIS, që është kryer mbi pacientët e prekur nga nmCRPC.

FDA-ja iu jep statusin për shqyrtim prioritar (Priority Review) barnave që, nëse miratohen, do të sillnin përmirësime domethënëse në sigurinë dhe efikasitetin e trajtimit, të diagnostikimit apo të parandalimit të një patologjie të rëndë, kundrejt opsioneve standard të disponueshme.

"Bayer-i është angazhuar për të trajtuar nevojat terapeutike në rrugën e kujdesit për pacientët me kancer të prostatës", tha Scott Z. Fields, M.D., Zëvendëspresident dhe Shef i Zhvillimit Onkologjik në divizionin farmaceutik të Bayer-it. "Me marrjen e NDA-së dhe procedurën e shqyrtimit prioritar, është ngushtuar koha e nevojshme për ta bërë darolutamiden të disponueshme për pacientët sa më shpejt të jetë e mundur."

Bayer-i, gjithashtu ka marrë nga FDA-ja, emërtimin "Fast Track" për darolutamiden te pacientët e prekur nga nmCRPC. Kohët e fundit, janë dorëzuar dokumentet autorizuese në Agjencinë Europiane të Barnave (EMA) dhe në Ministrinë e Shëndetit, Punës dhe Politikave Sociale në Japoni. Bayer-i është gjithashtu në fazë diskutimi me autoritete të tjera rregullatore.

Darolutamide është zhvilluar në mënyrë të përbashkët nga Bayer dhe Orion Corporation, ndërmarrje farmaceutike finlandeze, që operon në rang botëror.


Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC