mikrobiota

gus162021

Dieta ndryshon mikrobiotën intestinale dhe ka efekt në bilancin energjetik

Sipas një studimi të botuar në Nature, një dietë me përmbajtje shumë të ulët kalorike mund të ndryshojë ndjeshëm përbërjen e mikrobiotës së pranishme në zorrët e njeriut. “Për herë të parë, kemi qenë në gjendje...
transparent

maj62022

Menopauza. Estradioli në formë ovulash vepron në mikrobiotën vaginale dhe përmirëson simptomat

Sipas një studimi të botuar në JAMA Network Open, ovulat e estradiolit nxisin ndryshime të rëndësishme në mikrobiotën vaginale të grave pas menopauzës në krahasim me...
transparent

maj252022

Sëmundjet inflamatore intestinale. Evidenca të reja mbi përdorimin e antibiotikëve

Ndryshe nga të rinjtë me sëmundje inflamatore intestinale, të cilët priren të kenë histori të fortë familjare ose predispozicion gjenetik për të zhvilluar kolitin ulceroz Crohnodella, shkaku ka të ngjarë të jetë i ndryshëm...
transparent

sht152022

Fortifikimi i qumështit të foshnjave dhe ndikimi në mikrobiotë. Dallimi mes qumështit human dhe atij shtazor

“Përmbajtja ushqyese e qumështit të nënës është adekuate për foshnjat, por e pamjaftueshme për foshnjat premature, veçanërisht në përmbajtjen e kripërave minerale dhe...
transparent

dhj142022

Kurkumina dhe mikrobiota. Efektet e dobishme rregulluese

Kurkumina është një polifenol që gjendet te shafrani i Indisë (Curcuma longa), një erëz shumë e njohur me origjinë orientale dhe që sot përdoret në kuzhinë edhe si suplement...
transparent

shk232024

Fertiliteti te meshkujt dhe mikroorganizmat që ndikojnë në cilësinë e spermës

Sipas studiuesve të Departamentit të Urologjisë në Universitetin e Kalifornisë, mikrobiota seminale mund të luajë rol thelbësor në ndikimin e parametrave të spermës...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC