heparina

pri162020

Covid-19. AIFA autorizon studimin mbi heparinën

Agjencia Italiane e Barnave ka aprovuar studimin mbi antikoagulantin heparinë si një kurë e mundshme eksperimentale kundër Covid-19, në raste të ndryshme të shoqëruara me trombozë pulmonare. Në studim...
transparent

qer52020

Coronavirusi. Rreziku tromboembolik dhe ndërveprimet mes antiviralëve dhe antitrombolitikëve

Të dhëna gjithnjë e më të qarta sugjerojnë se infeksioni nga coronavirusi mund të prirë për sëmundje trombolitike arteriale dhe venoze dhe se disa nga terapitë antivirale në shqyrtim mund të ndërveprojnë me shumë barna...
transparent

tet92020

Covid-19. AIFA: kortikosteroidet, të rekomanduara për ata që marrin oksigjen

Përdorimi i kortikosteroideve rekomandohet te pacientët me Covid-19 të rëndë që kërkojnë terapi me oksigjen, madje edhe nëse nuk i nënshtrohen ventilimit mekanik...
transparent

nën182020

Urdhri i Mjekut në Itali nxjerr udhëzuesin për trajtimin e pacientëve me Covid-19 në shtëpi

Në kushtet e situatës aktuale të pandemisë së re që ka përfshirë të gjithë botën, më shumë se kurrë janë të nevojshëm udhëzuesit që do t’iu vinin në ndihmë...
transparent

nën302020

Terapitë Covid, AIFA: Përditësime për remdesivirin, heparinën dhe hidroksiklorokinën

Agjencia Italiane e Barnave ka bërë përditësime mbi skedat që kanë lidhje me përdorimin e tre barnave për terapinë e pacientëve të prekur nga Covid-19: remdesivir...
transparent

dhj162020

Covid-19. AIFA përditëson informacionin mbi barnat që mund të përdoren

AIFA përditëson në mënyrë periodike informacionin mbi barnat që mund të përdoren, jashtë studimeve klinike, për pacientët me Covid-19, edhe pa pasur një indikacion specifik për këtë sëmundje. Skedat, të përditësuara vazhdimisht...
transparent

shk192021

Sars-Cov2. Heparina arrin të frenojë proteinën kunj të virusit

"Antikoagulanti i njohur bashkëvepron me proteinën kunj në sipërfaqen e coronavirusit, duke destabilizuar strukturën e tij dhe duke mos e lejuar të lidhet me receptorin Ace 2 te njerëzit”, shpjegon bashkautori Jeremy Turnbull...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC