menopauzë

maj152019

Kanceri i gjirit in situ. Tamoxifeni shfaq efikasitetin edhe me doza të ulëta

Administrimi për 3 vjet i tamoxifenit me doza të ulëta (5 miligramë në ditë) është në gjendje të reduktojë me 50% riskun e recidivës dhe me 75%, riskun e një tumori të ri, me efekte të padëshiruara shumë të vogla te pacientet me...
transparent

mar62020

Romosozumabi në menopauzë. Për “Endocrine Society”, në disa raste, mund të përdoret

Udhëzimet e fundit të Endocrine Society mbi trajtimin e osteoporozës, të publikuara në “Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism”, përfshijnë rekomandime mbi përdorimin e romosozumabit te gratë në postmenopauzë...
transparent

gus22021

Menopauza. Menaxhimi i simptomave dhe ndryshimeve hormonale përmes zakoneve të të ngrënit

Hyrja në menopauzë është një hap delikat në jetën e gruas. Ajo shënon fundin e periudhës pjellore që arrihet me hapa gradualë, gjatë një periudhe kohore që mund të zgjasë disa vjet dhe nxitet nga rënia e funksionalitetit të vezoreve...
transparent

sht202021

Vaksinat Covid. Lidhje e mundshme me çrregullimet menstruale

Sipas një studimi të botuar në British Medical Journal, është e nevojshme të kontrollohet prania e një lidhjeje midis ndryshimeve në ciklin menstrual dhe vaksinimit kundër Covid-19. "Ndryshimet në ciklin menstrual ose...
transparent

nën302021

Terapia hormonale në menopauzë. Vijnë përgjigjet nga një studim: nuk shton rrezikun për demencë

Disa studime kanë zbuluar një rrezik në rritje për zhvillim të demencës te përdoruesit e trajtimeve me estrogjen-progestogjen, por situata është e paqartë. Kjo është...
transparent

mar282023

Menopauza. Medikamenti që redukton simptomat. Rezultatet e para të testeve klinike

Sipas një studimi të botuar në “Lancet”, një pilulë eksperimentale johormonale mund të reduktojë afshet e nxehta dhe djersitjet gjatë natës te gratë në menopauzë...
transparent

maj192023

Menopauza. FDA-ja miraton medikamentin johormonal për simptomat vazomotore

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) ka miratuar pak ditë më parë medikamentin oral fezolinetant (45 mg një herë në ditë) për trajtimin e afsheve të nxehta...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC