retina

nën282018

Sëmundjet e trashëgueshme të retinës. CHMP-ja jep aprovimin për terapinë gjenike

Në Europë ndizet drita jeshile për terapinë gjenike voretigene neparvovec, që përdoret për të rikthyer aftësinë vizive te personat e prekur nga sëmundje retine të rralla e...
transparent

shk242020

Degjenerimi makular senil. BE-ja i hap rrugë solucionit të injektueshëm

Komisioni Evropian ka aprovuar solucionin e injektueshëm brolucizumab për trajtimin e degjenerimit makular senil eksudativ. Këtë e bën të ditur një njoftim i Novartisit, që nënvizon se medikamenti është i pari anti-Vegf i aprovuar...
transparent

qer222022

Degjenerimi makular. Suplementet antioksidante ngadalësojnë përparimin

Marrja e antioksidantëve luteinë dhe zeaksantinë mund të zvogëlojë me 26% rrezikun e përparimit të degjenerimit makular të lidhur me moshën (AMD). Ky është rezultati...
transparent

sht122023

Bllokuesit e kanaleve të kalciumit mund të nxisin zhvillimin e glaukomës

Sipas një studimi të botuar në “JAMA Ophthalmology”, ekziston një lidhje e pafavorshme midis përdorimit të bllokuesve të kanaleve të kalciumit dhe glaukomës, çka do...
transparent

maj272024

Suplementi i shafranit të Indisë ngadalëson degjenerimin makular të lidhur me moshën

Degjenerimi makular i lidhur me moshën (AMD) përbën një nga shkaqet kryesore të humbjes së shikimit në botën perëndimore, duke pasur një ndikim të konsiderueshëm në...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC